Ειδήσεις

Υποδοχή αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας Παρασκευής της αθληφόρου


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, προέστη της υποδοχής αποτμήματος του ιερού λειψάνου της αγίας και ενδόξου οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης» στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης.

Το ιερό Λείψανο κόμισε ο Οσιώτατος Ιεροδιάκονος π. Ιωσήφ, αδελφός της Ιεράς Μονής.

Ακολούθως, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Με την έλευση του ιερού Λειψάνου ξεκίνησαν οι λατρευτικές Συνάξεις προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα του ως άνω πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στο Βίο της Αγίας Μαγδαληνής. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Κολοβό, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης», ο οποίος στην παράκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ως άνω Ιερού Ναού συγκατένευσε και ικανοποίησε το αίτημα, ώστε η Αγία Παρασκευή να βρίσκεται και σωματικώς κατά τις ημέρες της πανηγύρεως αυτού προς προσκύνηση και αγιασμό των ενοριτών και των προσκυνητών.

 

Προηγούμενο άρθρο «Το Κόλπο του αιώνα» στον Θερινό Κινηματογράφο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η διαδικασία αναμόρφωσης και κατάρτισης των δασικών χαρτών