Ειδήσεις

Υποχρεώσεις Αμπελουργών σχετικά με το Αμπελουργικό Μητρώο


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας γίνονται γνωστά τα εξής: Σύμφωνα με τα ορίζοντα στην απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αριθμό 2454/2357853/2019, όλοι οι αμπελουργοί υποχρεούνται να δηλώσουν όλα τα αμπελοτεμάχια που καλλιεργούν με οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών στο Αμπελουργικό Μητρώο.

Η υποχρέωση αυτή αφορά και τους παραγωγούς με μικρές εκτάσεις μέχρι και ένα (1) στρέμμα τα προϊόντα των οποίων προορίζονται για ιδιοκατανάλωση.

Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου που αποτελεί αντικείμενο δήλωσης στο Αμπελουργικό Μητρώο είναι το 100 τετραγωνικά μέτρα (0,1 στρέμματα).

Για την ορθή καταγραφή του αμπελοτεμαχίου στο Αμπελουργικό Μητρώο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία με τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται το Α.Φ.Μ του δικαιούχου .
  • Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής (Συμβόλαιο ή Παραχωρητήριο ή Ενοικιαστήριο ή Ε9):
  • Γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών του τεμαχίου σε σύστημα ΕΓΣΑ ’87.

Η καταληκτική ημερομηνία καταχώρησης των αμπελοτεμαχίων στο πληροφορικό σύστημα του Αμπελουργικού μητρώου ορίζεται η Παρασκευή, 18-Σεπτεμβρίου-2020

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Αμπελουργίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας, στα τηλέφωνα 24413 55249 και 2441355231 (αρμόδιοι υπάλληλοι οι κκ. Ε. Γκαραβέλος και Ν. Γκανάτσιος

Προηγούμενο άρθρο Υπόμνημα του ΣΒΘΣΕ για το Πρόγραμμα Επιδότησης Τόκων Υφισταμένων Δανείων ΜΜΕ
Επόμενο άρθρο 279.998 ευρώ για νέους σωλήνες άρδευσης στην Π.Ε. Καρδίτσας