Ειδήσεις

Υπόμνημα αναγκών του Νοσοκομείου Καρδίτσας


Η Ένωση Προσώπων ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας’’ είμαστε μια κίνηση ενεργών πολιτών τα μέλη της οποίας αριθμούν πλέον των οχτακοσίων, τα οποία καθημερινά αυξάνονται με σκοπό την παροχή βοήθειας προς το Νοσοκομείο σε θέματα υποδομών, στελεχιακού δυναμικού, υλικών και γενικά καλής λειτουργίας του σε συνεργασία με την Διοίκηση και το Προσωπικό του. Στα μέλη περιλαμβάνονται οι Βουλευτές του Νομού μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, ο Πρόεδρος της Περιφέρειας Δήμων Θεσσαλίας και Εκπρόσωποι Φορέων (Επιμελητήριο Εμπορικό-Βιοτεχνικό, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, Ιατρικός Σύλλογος κ. ά.).

Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο διαπιστώνουμε διαχρονικά αρκετές ελλείψεις, στην παρούσα χρονική περίοδο επισημαίνουμε τις παρακάτω ως ουσιαστικές που πρέπει αντιμετωπιστούν:

Διορισμός άμεσα τεσσάρων παιδιάτρων για να καλυφτούν πλήρως οι ανάγκες λειτουργίας της παιδιατρικής Κλινικής, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε μέχρι αναστολής,  ώστε να καλύπτονται οι εφημερίες και να προσφέρονται οι απαραίτητες υπηρεσίες στην Γυναικολογική και Μαιευτική Κλινική που δεν λειτουργεί.

Άμεσα έναρξη λειτουργίας της Γυναικολογικής και Μαιευτικής διότι στο Νομό μας  130000 περίπου κατοίκων δεν υπάρχει αντίστοιχη Κλινική, με αποτέλεσμα ταλαιπωρία για τις έχουσες γυναίκες ανάγκη Νοσοκομειακής περίθαλψης και υψηλής επικινδυνότητας σε έκτακτες περιπτώσεις. Ο διορισμός πλέον δύο ιατρών Γυναικολόγων Μαιευτήρων είναι αναγκαία.

Αστυνόμευση επαρκής για την ασφάλεια του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού διότι είχαμε κρούσματα βίας και ξυλοδαρμού στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας και το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

Άμεσος Διορισμός των ιατρών που προτείνονται από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, διότι προέκυψαν ελλείψεις από συνταξιοδότηση ιατρών και άλλους λόγους με αποτέλεσμα δύσκολης κάλυψης των αναγκών περίθαλψης. Οι ιατροί που περιλαμβάνονται είναι: Παιδίατροι 2, Καρδιολόγοι 2, Χειρουργός 1, Ορθοπεδικός 1, Ουρολόγος1, Βιοπαθολόγος 1.

Μετά από τα παραπάνω επισημαίνουμε ότι η κάλυψη των  κενών θέσεων των ιατρών θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς  και στην κάλυψη των εφημεριών, διότι το Νοσοκομείο Καρδίτσας είναι μοναδικό στην Νομό και  εφημερεύει όλες τις ημέρες του έτους για πληθυσμό περίπου 130000 κατοίκων.

Κύριε Υπουργέ,

Ευχαριστούμε για την ευκαιρία της επικοινωνίας μας και πιστεύουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που Σας θέτουμε διότι είναι η έκφραση των Μελών της Ε.Π. ‘’Φίλοι του Γενικού Νοσοκομείου της Καρδίτσας’’ και του ευρύτερου κοινού όπως ενημερωνόμαστε.

 

Προς τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας  και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέα Ξανθό

Προηγούμενο άρθρο 4ο Φεστιβάλ Μουσικού Πολιτισμού στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα