Υπό βροχή, αλλά χωρίς κάγκελα και χωρίς κυβερνητικό εκπρόσωπο η παρέλαση στην Καρδίτσα


Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε, στις 12.00 το μεσημέρι, στην οδό Καραϊσκάκη στην πόλη της Καρδίτσας, η παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Τελικά παρήλασαν μόνον οι βαθμοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων που σε άψογους σχηματισμούς, πρόσκοποι, οδηγοί, πολιτιστικοί Σύλλογοι, Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και για πρώτη φορά και τμήματα Αερονόμων και Ναυτονόμων του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ελευθερίας, ειρήνης και συναδέλφωσης. Για πρώτη φορά έλαβαν μέρος στην παρέλαση και τρία οχήματα της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, ενώ ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν υπήρξε και έτσι την ανάλογη θέση στην εξέδρα των επισήμων έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως μετά από δύο περίπου χρόνια, δεν στήθηκαν προστατευτικά κάγκελα και η εξέδρα των επισήμων επανήλθε στην κανονική της θέση, στο δρόμο απέναντι από το άγαλμα του Καραϊσκάκη. Εξάλλου, δεν σημειώθηκε το παραμικρό συμβάν και όλα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, ο βουλευτής κ. Κώστας Τσιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος (όπως προαναφέρθηκε), ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιαννέλος, Αντιδήμαρχοι του Δ. Καρδίτσας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η Δ/ντρια Α ΄ θμιας κ. Μητσιάδη και ο Δ/ντης Β ΄ θμιας κ. Καρανίκας και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι τοπικών αρχών και λοιπών φορέων.

Νωρίτερα το πρωί, προηγήθηκε η καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά το τέλος της δοξολογίας, εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αντιγόνη Οικονόμου, δασκάλα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Προηγούμενο άρθρο Με κατάνυξη ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Αν δεν υπήρχε η επανάσταση του '21, η Ευρώπη δε θα είχε τη σημερινή της μορφή