Υπό κατάληψη το αμαξοστάσιο του Δήμου Καρδίτσας – Έκκληση του Δήμου Καρδίτσας προς τους δημότες για τα απορρίμματα


 Σε κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Καρδίτσας προχώρησαν από χθες Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Δήμου, αντιδρώντας στον εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδίτσας θα συνεχίσει την κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου, αλλά και αποχή από τα καθήκοντά του μέχρι αύριο Τετάρτη 5 Οκτώβρη, όπου η ομοσπονδία τους έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Έκκληση του Δήμου

Ο Δήμος Καρδίτσας από την πλευρά με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους δημότες για τα παρακάτω: Ενημερώνονται οι δημότες του Δήμου Καρδίτσας ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου πραγματοποιούν κατάληψη  στο Αμαξοστάσιο του Δήμου από τη Δευτέρα 3/10 και μέχρι και την Τρίτη 4/10.  Υπό κατάληψη τελεί επίσης το διήμερο 3 & 4/10 και ο ΧΥΤΑ του Ν. Τρικάλων, όπου οδηγούνται τα απορρίμματα του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και του Δήμου Λίμνης Ν. Πλαστήρα που συλλέγονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας στο πλαίσιο της διαδημοτικής συνεργασίας. Την Τετάρτη 5/10 οι εργαζόμενοι με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Λόγω όλων των παραπάνω κινητοποιήσεων -και εφόσον δεν ληφθεί απόφαση για τη συνέχισή τους,- η αποκομιδή των απορριμμάτων θα ξεκινήσει κανονικά την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου. Ο Δήμος Καρδίτσας ζητά την κατανόηση των δημοτών για το πρόβλημα που δημιουργείται και παράλληλα απευθύνει έκκληση σε όλους – και ιδιαίτερα στους  ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης – για την προστασία της δημόσιας υγείας, να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους μηχανικής αποκομιδής μέχρι τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Τη διατήρηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του προγράμματος»
Επόμενο άρθρο Δεν γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων στο Δ. Σοφάδων