Ειδήσεις

Υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟ τα 50α Καραϊσκάκεια


Με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού κ. Πολίτη – Στεργίου συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το αίτημα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων για τη χρηματοδότηση της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 27 Ιουνίου 2017 και η οποία, λόγω του επετειακού χαρακτήρα της, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Ήδη, εξάλλου, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει θέσει υπό την αιγίδα του και τη φετινή διοργάνωση και η πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπεται να έχει και συνέχεια.

Ο κ. Στεργιόπουλος ανέλυσε διεξοδικά το σκεπτικό και τη φιλοσοφία της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» που θα είναι αφιερωμένη στον φιλελληνισμό και τους αγώνες των Ελλήνων και ζήτησε την αρωγή του Υπουργείου Πολιτισμού ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν τα έξοδα της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης και να καταρτιστεί έτσι ένα πρόγραμμα αντάξιο τόσο του κύρους του θεσμού όσο και των προσδοκιών του κοινού.

Ο Διευθυντής του Γραφείου της Υπουργού Πολιτισμού κ. Πολίτης – Στεργίου εξήρε την προσπάθεια και το έργο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και επεσήμανε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματος αναφορικά με τη χρηματοδότηση των Καραϊσκακείων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η βουλευτής Καρδίτσας κ. Παναγιώτα Βράντζα καθώς επίσης και συνεργάτες των βουλευτών κ.κ. Σπ. Λάππα και Χρ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου.

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλη Στεργιόπουλου με τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων κ. Έλλη Δρούλια και τους συνεργάτες της στα πλαίσια της συνεργασίας που θα υπάρξει ανάμεσα στους δύο φορείς.

Πιο συγκεκριμένα, θα διοργανωθεί Έκθεση Κειμηλίων από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής με θέμα «Ο Φιλελληνισμός και οι αγώνες των Ελλήνων» η οποία θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη της Καρδίτσας. Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα υπάρξει μια τόσο σημαντική συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων και το γεγονός αυτό αναμένεται να προσδώσει ξεχωριστό κύρος στη φετινή διοργάνωση.

Παρών στη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Καρδίτσας και Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Κώστας Τσιάρας.

Τα 50α Καραϊσκάκεια θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός από τα Τέμπη: Οι τιμές των διοδίων είναι άδικες