Ειδήσεις

Φθορές στο στρογγυλό παρτέρι του κεντρικού πεζοδρόμου


 Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή των λουλουδιών που είχε φυτέψει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας στο στρογγυλό παρτέρι του κεντρικού πεζοδρόμου.

Η φθορά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις προκλήθηκε από δεσποζόμενο ζώο, καθώς τμήμα του προστατευτικού πλέγματος που είχαν τοποθετήσει οι υπάλληλοι του τμήματος περιμετρικά του παρτεριού βρέθηκε κομμένο από ανθρώπινη παρέμβαση.

Να σημειωθεί οτι και πριν από δύο εβδομάδες είχαν καταστραφεί τα φυτά του συγκεκριμένου παρτεριού σχεδόν αμέσως μετά τη αρχική φύτευση,  γι’ αυτό και οι υπάλληλοι εκτιμώντας οτι η φθορά έγινε από αδέσποτα ζώα είχαν τοποθετήσει προστατευτικό πλέγμα.

Η Υπηρεσία Πρασίνου, καλεί τους δημότες, «να προστατέψουν τα λουλούδια που κάνουν τη ζωή και την πόλη ομορφότερη και να περιφρουρήσουν την δημοτική περιουσία που ανήκει σε όλους. Η καταστροφή ή η κλοπή φυτικού υλικού από δημοτικούς χώρους εκτός από παράλογη και ανεπίτρεπτη, είναι και παράνομη και σύμφωνα με τον Κανονισμό Πρασίνου του Δήμου τιμωρείται με πρόστιμο 80 ευρώ/m² ή κατά εκτίμηση φυτού αντίστοιχα.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας