Ειδήσεις

Φιλανθρωπικό bazaar μαθητών του Γυμνασίου Παλαμά


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φιλανθρωπικό bazaar μαθητών του 1ου Γυμνασίου Παλαμά, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Παλαμά στην κεντρική πλατεία. Την εθελοντική δράση με την παρουσίας τους τίμησαν οι: κ. Γ.Σακελλαρίου Δήμαρχος, η κα. Ρ.Φούντα Αντιδήμαρχος, ο κ. Β.Μπακαβέλλος πρόεδρος ΔΟ.ΠΑ.ΠΑ.Π, ο κ. Α.Παπαναστασίου Διευθυντής του σχολείου, ο κ. Μ.Ράγιας πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, εκπαιδευτικοί του σχολείου, μέλη του Δ.Σ, γονείς, παιδιά και πλήθος κόσμου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Παλαμά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καλλιεργώντας το αίσθημα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης αφιέρωσαν χρόνο και δημιούργησαν  με όρεξη και μεράκι, γούρια, ημερολόγια και κατασκευές από ξύλο προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν άλλα παιδιά που χρειάζονται οικονομική στήριξη. Τα έσοδα του φετινού τους φιλανθρωπικού bazaar, 480 ευρώ, διατέθηκαν στον Σύλλογο το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Οι μαθητές της Α’ τάξης που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη» του τρέχοντος σχολικού έτους και πραγματοποίησαν την δράση είναι οι: Ανυφαντάκου Γεωργία, Βαλλιανάτου Ιωάννα, Καραδήμου Αριστέα Άννα, Παπαμαργαρίτη Κωνσταντίνα, Πατσιαλή Ευαγγελία, Ράγιας Ευάγγελος, Φανάρας Δημήτριος. Αξίζει να αναφερθεί η στήριξη της δράσης από τον Διευθυντή του σχολείου, της υποδιευθύντριας κα. Α.Χαρίτου, των καθηγητριών κα. Ε.Τσατσαρέλη, και κα. Α.Ταουσάνη και της ευγενικής προσφοράς του ξυλέμπορα κ. Κρανιά σε ξύλα.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά μία λέξη, είναι μια στάση ζωής, πηγάζει από τη βαθύτερη επιθυμία του ανθρώπου να συμβάλει στο κοινωνικό σύνολο προσφέροντας αφιλοκερδώς και αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο. Η αξία του εθελοντισμού ειδικά στις ημέρες μας, είναι πολύτιμη. Παράλληλα με τον εθελοντισμό, η αλληλεγγύη αποτελεί το θεμέλιο για λύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτές τις δράσεις μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό και πάνω απ’ όλα να σεβόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Κάτι λίγο από εμάς γίνεται κάτι πολύτιμο για τα παιδιά!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές και χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο Δημήτρης Κεχαγιάς αναλαμβάνει Διοικητής του Νοσοκομείου