Ειδήσεις

Φλέγοντα θέματα υγείας του Ν. Καρδίτσας έθεσε ο Γ. Κωτσός στον Φ. Σερέτη


Συνάντηση με το νέο Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, είχε ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Ο κ. Σερέτης ανέλαβε τα καθήκοντά του στην 5η ΥΠΕ την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης για την τοποθέτησή του, στο Φ.Ε.Κ..

Όπως είπε στον κ. Κωτσό, πραγματοποιεί συνεχείς επαφές με τους επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών, αλλά και με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, προκειμένου να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη για τα ζητήματα του τομέα υγείας στην περιοχή ευθύνης του.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής τον ενημέρωσε για «φλέγοντα» θέματα του Νομού μας όπως είναι η υπολειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και η μη λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Eπιπλέον, χαρακτήρισε ως άμεση προτεραιότητα – ενόψει και του χειμώνα που έρχεται – την πλήρη κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στα Κέντρα Υγείας τα οποία χρειάζονται μάλιστα και νέο εξοπλισμό.

Ο κ.Κωτσός και ο κ. Σερέτης, μίλησαν και για το μείζον ζήτημα που υπήρχε με τη διάθεση ογκολογικών φαρμάκων στη χώρα, εξαίροντας την γρήγορη απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις, η οποία έλυσε οριστικά το πρόβλημα.

Ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής και ο νέος  Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, συμφώνησαν να βρίσκονται σε άμεση επαφή και να εργαστούν το επόμενο διάστημα για την προώθηση των αναγκαίων λύσεων που θα βελτιώσουν αισθητά τις παρεχόμενες προς τους πολίτες, υπηρεσίες υγείας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τον Δήμαρχο Καρδίτσας επισκέφτηκε ο πρ. Υφυπουργός κ. Σπύρος Ταλιαδούρος
Επόμενο άρθρο Το Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ για την απεργία