Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Καρδίτσα


Την Τετάρτη στις 30 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 το πρωί στην αίθουσα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, (Ιεζικεήλ 34, 4ος όροφος) φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από μέλη της Αμφικτιονίας και άλλους ερευνητές για τους κατοίκους της Πεδινής Θεσσαλίας(Καραγκούνηδες), αφού φέτος ο Καθηγητής τους κ. Αυδίκος Ευάγγελος στο εαρινό εξάμηνο συμπεριέλαβε , ανάμεσα στα μαθήματά του και την ενότητα «Πολιτισμοί του κάμπου της Θεσσαλίας και υδάτινες διαδρομές» .
Στην Ημερίδα οι φοιτητές θα παρουσιάσουν τις εργασίες που εκπόνησαν πάνω στη διδακτορική διατριβή της Κοζιού Σόνιας, θέμα της οποίας υπήρξε ο λαϊκός μουσικός πολιτισμός της περιοχής Καρδίτσας. Πέρα από τη συζήτηση με τη συγγραφέα οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στην ταυτότητα, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη διατροφή των Καραγκούνηδων, αντίστοιχα, από τους: Απόστολο Φιρφιρή, Πρόεδρο της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, την Πιπίτσα Φιλίππου-Τσιώνα, υπεύθυνη της Επιτροπής οικιστικής ζωής της Αμφικτιονίας και την Α΄ Γραμματέα της Αμφικτιονίας, Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά.
Την Ημερίδα στηρίζει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ευάγγελου Αυδίκου για την παραχώρηση της αίθουσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Καρδίτσα-Ώρα Δημιουργίας & Αναγέννησης»
Επόμενο άρθρο Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελώνων Περιόδου 2014-2015