ΦΟΚ: Διασυλλογικό πρωτάθλημα σκάκι Κεντ. Ελλάδος 2013-2014


Ξεκίνησε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας τους πρώτους σκακιστικούς αγώνες της φετινής χρονιάς, με την συμμετοχή του στο διασυλλογικό πρωτάθλημα σκάκι κεντρικής Ελλάδας 2013 – 2014. Ο ΦΟΚ συμμετέχοντας στον Βόρειο Όμιλο με τρεις ομάδες (ΦΟΚ-1, ΦΟΚ-2 & ΦΟΚ-3), έπαιξε εντός έδρας με τις ομάδες του Βόλου και της Λάρισας και εκτός έδρας με την ομάδα της Ελασσόνας. Όλες οι ομάδες παρουσιάστηκαν με 4 σκακιστές ανεξαρτήτου ηλικίας, κάτι που ο ΦΟΚ αξιοποίησε στο έπακρο, δηλώνοντας τις περισσότερες ομάδες (3) στο πρωτάθλημα, και δίνοντας την ευκαιρία και σε μικρούς σκακιστές (μαθητές δημοτικού – γυμνασίου) από τις ακαδημίες του, να παίξουν αγωνιστικό σκάκι και να τεστάρουν τις ικανότητες τους, αντιμετωπίζοντας πολύ δυνατούς σκακιστές αντιπάλους. Πιο αναλυτικά.

Ο ΦΟΚ-1 έπαιξε εντός έδρας στο ξενοδοχείο Αύρα με την ομάδα ΣΕ ΒΟΛΟΥ Β με αποτέλεσμα 11/2 – 2 (ΦΟΚ-1 με ΣΕ ΒΟΛΟΥ Β΄). Ο ΦΟΚ-2 έπαιξε εκτός έδρας στη με την ομάδα της ΣΣ Ελασσόνας, με αποτέλεσμα 11/2 – 2 (ΣΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ με ΦΟΚ-2) και ο ΦΟΚ-3 έπαιξε στα γραφεία του συλλόγου Λουκιανού 18 (απέναντι Ι.Ν. Ευαγγελίστριας) με τον σκακιστικό σύλλογο Λάρισας με αποτέλεσμα 0-4 (ΦΟΚ-3 με ΣΣ ΛΑΡΙΣΑΣ).

Όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος, θα πραγματοποιηθούν σε 5 γύρους τις επόμενες 4 Κυριακές, με τους πόντους της κάθε ομάδας να αθροίζονται έπειτα από αντίστοιχες νίκες και ο στόχος του ΦΟΚ με τις ομάδες του, είναι να διεκδικήσει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του Βόρειου Ομίλου με συμμετοχή στην τελική φάση της διοργάνωσης (finalfour).

Την ερχόμενη Κυριακή 17/11/013, οι ομάδες ΦΟΚ-1 & ΦΟΚ-2 θα βρεθούν μεταξύ τους αντιμέτωπες, ενώ η ομάδα ΦΟΚ-3 θα παίξει εκτός έδρας στα Φάρσαλα με την αντίστοιχη ομάδα του ΣΣ Φαρσάλων. Όσοι φίλοι σκακιστές θέλουν να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τους αγώνες, μπορούν να έρθουν στα γραφεία του ΦΟΚ την Κυριακή το πρωί 11.00π.μ.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του ξενοδοχείου Αύρα, που για πολλοστή φορά μας διαθέτει τον χώρο διεξαγωγής των αγώνων, χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Με τιμή

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΚ

Προηγούμενο άρθρο Ο ΣΕΑΝ Καρδίτσας στην 111 πτέρυγα μάχης Αγχιάλου
Επόμενο άρθρο Επισημάνσεις κατοίκων της συνοικίας Αγ. Νικολάου στην Ανεξ. Δημοτική Κίνηση Καρδίτσας