Β. Τσιάκος: “Φτάνει πια! Η περιοχή δεν αντέχει άλλες απώλειες” “


Ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα δέχεται η Καρδίτσα,  αυτή τη φορά με την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων. Πρόκειται για μια αρνητική απόφαση με την οποία η περιοχή καταγράφει νέες σημαντικές απώλειες σε κοινωνικό, οικονομικό και πνευματικό επίπεδο. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της, δήλωσε ξεκάθαρα πως μοναδικό της κριτήριο είναι η υποστήριξη των συμφερόντων των Καρδιτσιωτών. Κινούμενοι σε αυτή τη λογική, είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε τους υπεύθυνους αυτών των αρνητικών εξελίξεων, προ των ευθυνών τους.

Δεν μπορούν να διαλύουν την κοινωνική, οικονομική και πνευματική ζωή μιας περιοχής, στο όνομα δεικτών και αριθμών.

Σεβόμαστε σε κάθε περίπτωση, την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, για την ανάταξη της οικονομίας. Όμως δεν μπορούμε να δεχθούμε, ότι η οικονομία θα σωθεί με την ισοπέδωση της περιφέρειας και ειδικότερα περιοχών όπως η Καρδίτσα.

Ήδη από την αρχή της κρίσης, μετράμε μεγάλες απώλειες, οι οποίες έχουν οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό της τοπικής οικονομίας.

Η ανεργία, ειδικά στους νέους ανθρώπους, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η μείωση του πληθυσμού, η οποία καταγράφηκε την προηγούμενη δεκαετία, ως αποτέλεσμα της ανάγκης για μετανάστευση και αναζήτηση καλύτερης τύχης σε άλλες περιοχές, θα συνεχιστεί, όσο δεν αλλάζει η αρνητική πραγματικότητα.

Δεν διεκδικούμε κάτι παράλογο:

– Με δεδομένο ότι ο νομός συμμετέχει αποφασιστικά στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, λειτουργώντας προσθετικά στο ΑΕΠ.

– Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδας και όχι σε κάποιο ακριτικό σημείο της ελληνικής επικράτειας

– Με δεδομένο ότι διαθέτουμε σύγχρονες δομές, οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν οποιαδήποτε σύγχρονη ανάγκη, ζητούμε το αυτονόητο:

 

Να διατηρήσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τις δομές που διαθέτουμε.

 

Θεωρούμε απαράδεκτο να αναστέλλει τη λειτουργία της η σχολή αστυνομίας, η οποία διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εκπαίδευση των δόκιμων αστυφυλάκων. Όλοι οι τοπικοί φορείς έως σήμερα ( Περιφερειακή Ενότητα, Δήμος, Επιμελητήριο κ.α.) στήριξαν τη λειτουργία της σχολής με  ποικίλους τρόπους. Έτσι με την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της, παραμένει αναξιοποίητο ένα σημαντικό εκπαιδευτικό και περιουσιακό στοιχείο της ελληνικής πολιτείας. Αναρωτιόμαστε:  Με αυτόν τον τρόπο, υπηρετείται η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας;

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως αγωνιζόμαστε να μην κλείσει οποιαδήποτε δομή της περιοχής. Οφείλει η γραφειοκρατία των Αθηνών, να κατανοήσει πως αυτή η περιοχή προσφέρει σημαντικά στην Εθνική οικονομία και έως σήμερα έχει πάρει πολύ λιγότερα από αυτά που της αντιστοιχούν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να επανεξετάσει άμεσα τη στάση της, στο θέμα της λειτουργίας της σχολής. Ακόμη προειδοποιούμε όσους απεργάζονται διάφορα σενάρια για την απομάκρυνση και άλλων δομών, (στρατόπεδα, πανεπιστημιακές σχολές, δημόσιες υπηρεσίες), πως θα μας βρουν απέναντι τους.

 

Βασίλης Τσιάκος

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εγγραφές για το νέο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αύριο στις 11 θα ηχήσουν οι σειρήνες