Ειδήσεις

Φωκιανός: Αγωνιστική προετοιμασία με τον Στέφανο Διαμαντή


Στην πόλη του και στην  έδρα του μητρικού του Συλλόγου ¨Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανου ¨βρέθηκε το τριήμερο των Αποκριών και έπειτα.. (9-13/3/2019) ο πρωταθλητής Ελλάδας σε αναπ/κο Αμαξίδιο Στέφανος Διαμαντής μαζί με τον συναθλητή του Στέφανο Μπάμπη και τον Ομοσπονδιακό προπονητή του Γιώργο Κόντο για την αγωνιστική τους προετοιμασία ενόψει του ¨ 20ου Camp Wheelchair Tennis ¨ που θα λάβαινε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Νίκαιας Λάρισας.

Η εν λόγω  διοργάνωση έλαβε χώρα στις στις  εγκαταστάσεις του  Ο.Α. Νίκαιας  και συγκεκριμένα στα ανοιχτά γήπεδα, (6  GREEN SET ) του Ομίλου στις ( 14-17/3/2019 ) και συνδιοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με την βοήθεια του Δήμου Κιλερέρ.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους αθλητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέφτηκαν την πόλη της Λάρισας για το ( 20ο  Camp Wheelchair Tennis ) για ένα γεμάτο αγωνιστικά τεννιστικό τριήμερο προετοιμασίας.

Αξίζει να τονισθεί πως το ( 20ο  Camp Wheelchair Tennis ) αποτελούσε και μέρος της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλου που θα γίνει στην Πορτογαλία τον επόμενο μήνα .

Συγκεκριμένα:

Το Σαββατοκύριακο των Αποκριών  που μας πέρασε όλα τα μέλη του Σωματείου του Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΣ καθώς και οι μικρές κατηγορίες αθλητών όπως και οι μεγάλες κατηγορίες αθλητών του ομίλου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή – γνωριμία με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο με το αγώνισμα της Αντισφαίρισης σε αν. αμαξίδιο (Wheelchair Tennis ) και να προπονηθούν αντίστοιχα μαζί, με τον παλιό πρωταθλητή του συλλόγου  (μέλος της Εθνικής Ομάδος από την ηλικία των 14 ετών ) και νυν παγκόσμιο παραολυμπιακό αθλητή  ΣΤΕΦΑΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ  και τωρινό    νούμερο( 18 ) στην παγκόσμια κατάταξη καθώς και με τον συναθλητή του Στέφανο Μπάμπη ο οποίος είναι  μοναδικός τετραπληγικος παίκτης και  νούμερο 76 στον κόσμο).

Την προπόνηση του Στέφανου Διαμαντή ανέλαβε να υλοποιήσει ο τωρινός πρωταθλητής του Συλλόγου, Φανούριος Γραπατσάς και την προπόνηση του Στέφανου Μπάμπη ο καλός αθλητής Χαρόβας Αντώνιος κάτω από τις οδηγίες του παλιού και πρώτου προπονητή του Θωμά Γραπατσά  σε συνεργασία με τον εθνικό προπονητή Κόντο Γεώργιο.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε άλλωστε ότι ο παλιός πρωταθλητής του Καρδιτσιώτικου ομίλου Αντισφαίρισης Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΥ και τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος της Αντισφαίρισης σε αμαξίδιο  καταβάλλοντας υπεράνθρωπη και τιτάνια προσπάθεια  και ενώ ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα, από το νούμερο 700 στον κόσμο κατάφερε να να κατακτήσει μια θέση στους top 18 στον κόσμο.

Άμεσα  ξεκινάει την αγωνιστική του σεζόν από το Τελ Αβίβ στις 4/5/2019 και έχει ήδη πάρει την συμμετοχή του για Τόκυο τον Σεπτέμβριο του 2020!!

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στη παρούσα συγκυρία στην οποία βρίσκεται  χώρα μας με την οικονομική στενότητα που την χαρακτηρίζει, με την μορφή προσφοράς και αμέριστης συμπαράστασης στον τομέα του αθλητισμού, πολιτισμού κ.λ.π. κάνει το όλο εγχείρημα αγωνιστικά ακατόρθωτο.(Πρέπει να παίρνει μέρος υποχρεωτικά σε (20) είκοσι τουρνουά τον χρόνο και από αυτά, μόνο στα (7) επτά υπάρχει κάλυψη από τους χορηγούς και από την πολιτεία. Για αυτό ο εν λόγω αθλητής είναι ανοιχτός σε κάθε είδους προσφοράς οικονομικής βοήθειας με την μορφή χορηγίας, σπόνσορα, ( Τηλφ: 697 966 9664) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του πρωταθλητισμού του συγκεκριμένου αγωνίσματος και για να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα να προβάλλει την πόλη μας και να σηκώνει την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση από το Δήμο Καρδίτσας για τις αιτήσεις για το επίδομα στέγασης
Επόμενο άρθρο H Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Οίνων Prowein