Ειδήσεις

Φώτης Βρέκος: Απόσπασμα από την ομιλία στο 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Ν.Δ.


“Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες. Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος – που τόσα δεινά επισώρευσαν στον τόπο μας – και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητας. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ζητεί για την πραγματοποίηση των σκοπών της, την συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς», έγραφε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης.

Είναι χρέος λοιπόν της νεολαίας η πρωτοπορία, η σύνθεση απόψεων, ο υγιής πατριωτισμός, ο εθελοντισμός και γενικά η καλλιέργεια ενός αφηγήματος όχι της μικρής Ελλάδας αλλά μιας χώρας που με τη σκέψη και τη δράση της δημιουργεί υπεραξία για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η πολιτική μας κύριο στόχο πρέπει να έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη μέσα από την ενδυνάμωση της παιδείας, τη μείωση της ανεργίας, της ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων αλλά και τη στήριξη της μεσαίας τάξης που τόσο πολύ έχει κυνηγηθεί από την τωρινή κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν η δημιουργία ενός νέου πολιτικού ήθους μακριά από στερεότυπα, περιορισμούς και τυφλό φανατισμό, αποτελεί αναγκαίο δρόμο για όλους εμάς τους νέους ανθρώπους.”

 

Βρέκος Φώτης

Οικονομολόγος, Μέλος

Εκτελεστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ,

Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Προηγούμενο άρθρο Η καρδιά της Χριστουγεννιάτικης Ελλάδος χτυπά στη πόλη των Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά