Φ. Αλεξάκος: Αισιοδοξία δημιουργεί η σοβαρή προσέγγιση της γενικής συνέλευσης του ΤΕΙ Δασοπονίας


 Χαίρομαι πραγματικά για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που αποφάσισε να δώσει έμφαση στην παραγωγή και επεξεργασία προτάσεων για την μετεξέλιξη και αναβάθμιση του Τμήματος.

 Η ψύχραιμη ματιά μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δείχνει και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε  ως νομός και ως πόλη. Η λαϊκίστικη επίκληση φανταστικών εχθρών και η δήθεν στοχοποίηση του νομού, μας οδηγεί στην παραίτηση και την ακινησία. Οφείλουμε να αναλύουμε με ψυχραιμία τα δεδομένα που προκύπτουν κάθε φορά, να προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα και να επιλέγουμε τις κινήσεις που μας οδηγούν στη λύση.  

Χαίρομαι ακόμη που η Υπουργός Παιδείας έδειξε να έχει προσαρμοστεί πολύ καλά στη νέα πραγματικότητα της χώρας. Η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν επιτρέπει λαϊκισμούς και χάϊδεμα αυτιών που έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα ένα μηδενικό. Η ειλικρίνειά της  μας δημιουργεί την βάσιμη προσδοκία ότι αν δουλέψουμε σωστά και παρουσιάσουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, στην νέα αναδιάταξη του χάρτη των ΤΕΙ θα έχουμε καλύτερη τύχη.

Είμαι βέβαιος ότι οι καθηγητές του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος με την βοήθεια των συναδέλφων τους των υπολοίπων ΤΕΙ της πόλης μας, θα ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπ. Παιδείας και θα οδηγήσουν το τμήμα σε μια αναβαθμισμένη δομή συμβατή με το αυριανό τοπίο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της ανάγκες της κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουν όλοι οι φορείς του Νομού μας.

Από την πλευρά μου, θέτω τις μικρές μου δυνάμεις στη διάθεση των πρώην συναδέλφων του ΤΕΙ για να βοηθήσω όπου χρειαστεί, όπως έκανα κατά την Νομαρχιακή μου θητεία είτε για την ίδρυση του νέου τμήματος είτε για το ξεπέρασμα καθημερινών λειτουργικών προβλημάτων.

Ο Φώτης Αλεξάκος είναι:

Τοπογράφος Μηχανικός

Περιφερειακός Σύμβουλος

πρ. Νομάρχης Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διαφωνία του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Καρδίτσας για το κατάργηση δικαιώματος επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας των μαθητών
Επόμενο άρθρο Δύο ταινίες για αυτή την εβδομάδα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας