Ειδήσεις

Χάλκινο μετάλλιο για το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας


Η ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας, αποτελούμενη από τους μαθητές Ευάγγελο Κάσσο, Βασίλειο Παπαοικονόμου και Ελευθερία Χαλιαμάλια, καθώς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδα Κάσσο (μέντορας Φυσικής) και Χρυσούλα Γκορίλα (μέντορας Χημείας), αφού πρώτευσε στην πανελλήνια φάση του διαγωνισμού, εκπροσώπησε τη χώρα μας στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών 2018 – EUSO 2018 που διεξήχθη από 28 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2018 στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Στο EUSO 2018 συμμετείχαν 52 τριμελείς ομάδες μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών από 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το διαγωνιστικό μέρος έγινε στα εργαστήρια του τμήματος Χημείας και Χημικών μηχανικών του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε δύο πειραματικές δραστηριότητες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας διάρκειας τεσσάρων ωρών η καθεμία. Οι δύο δραστηριότητες είχαν θέμα το κρασί, που αποτελεί έναν από τους βασικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας της Σλοβενίας. Οι μαθητές κλήθηκαν να μελετήσουν, να αναλύσουν και να αναγνωρίσουν δείγματα από κρασί, φύλλα αμπελιού και έντομα.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είχε επίσης ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με σκοπό την γνωριμία των μαθητών μεταξύ τους και επισκέψεις σε σημεία επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος  για μαθητές και συνοδούς.

Κατά την τελετή λήξης έγινε η ανακοίνωση και η απονομή των μεταλλίων με την παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Επιστημών και Αθλητισμού της Σλοβενίας. Στην τελετή λήξης παρευρέθηκε μαζί με την ελληνική αποστολή ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σλοβενία κος Μεσσίνης.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές της αποστολής για την άψογη συμπεριφορά τους καθώς και για την επίδοσή τους σε μια τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής για την άψογη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της μετάφρασης των θεμάτων. Ευχόμαστε σε όλους ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις και διακρίσεις για το μέλλον!

 

Προηγούμενο άρθρο Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Αστυνομικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ