Ειδήσεις

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Νούσιου για το φεστιβάλ του ΦΟΚ


Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να είναι συνοδοιπόρος σε ένα ταξίδι πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος που προσφέρει το τριήμερο φεστιβάλ του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την 45ετή του πορεία, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του με ποικίλες δράσεις που έχουν πάντα στο επίκεντρο την προαγωγή των τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη σε δύο ιδιαιτέρως ευαίσθητα, όσο και επίκαιρα ζητήματα: Στην προστασία των Αγράφων & κατά του καπνίσματος.

Σε ό,τι αφορά την προστασία των Αγράφων, οφείλουμε όλοι μας να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σ’ αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου -για ακόμη μια φορά- να είμαι ξεκάθαρος:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είναι αντίθετη στη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Αντιτίθεται ωστόσο σε εγκαταστάσεις Αιολικών Πάρκων, που είναι απολύτως ασύμβατα με το τοπίο και το περιβάλλον. Έχουμε επιδείξει διαχρονικά την ευαισθησία μας σε ζητήματα διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος και όπου απαιτηθεί θα χρησιμοποιήσουμε κάθε θεσμικό τρόπο προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος οποιασδήποτε περιβαλλοντικής υποβάθμισής.

Για το θέμα κατά του καπνίσματος χρειάζεται ενημέρωση των πολιτών για το τι ακριβώς είναι ο αντικαπνιστικός νόμος, ποια είναι τα δικαιώματά τους και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους. Ως Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, υποστηρίζουμε και εφαρμόζουμε καμπάνιες για ό,τι έχει να κάνει με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και τη ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό. Πρόκειται για ένα θέμα που απαιτεί τη συνεργασία πολλών φορέων για να επιτύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα.

Οφείλω να συγχαρώ επίσης, τον Πρόεδρο του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιαντήλα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το φεστιβάλ που συνιστά άλλη μία δημιουργική πρωτοβουλία για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαστε πάντα συμπαραστάτης στο έργο τους και καλούμε όλες τις Καρδιτσιώτισσες και τους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κιν/θεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λεύκης