Χαρίστε μας ένα βιβλίο, να σας χαρίσουμε ένα λουλούδι!!!


Η 23η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία το 1616 πέθαναν τρεις σημαντικοί συγγραφείς, ο ισπανός Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, ο βρετανός ΟυΐλιαμΣαίξπηρ και ο περουβιανός Γκαρθιλάθο ντε λα Βέγκα, ανακηρύχθηκε το 1995 από την UNESCO Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων, μία τοπική παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου. Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, ο περίφημος δρόμος της Βαρκελώνης «Λα Ράμπλα», η πιο ζωντανή γωνιά της πόλης, «ο μόνος δρόμος, που δεν ήθελα να τελείωνε ποτέ», όπως είχε πει κάποτε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στην Βαρκελώνη 500.000 βιβλία και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα.

Ο Δήμος Καρδίτσας και ο Δ.Ο.Π.Α.Κ. για πρώτη φορά σε επίπεδο πόλης (έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια η δράση στις παιδικές βιβλιοθήκες, με αυξανόμενη κάθε χρόνο ανταπόκριση του κοινού), θα επιχειρήσει να κάνει θεσμό την ημέρα αυτή.

Το προσωπικό του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Καρδίτσας και των παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ., από τις 10 το πρωί έως τις 1:30 το μεσημέρι και από τις 4 έως τις 8 το απόγευμα της Πέμπτης 23 Απριλίου, θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Κεντρικής πλατείας της Καρδίτσας (απέναντι από το συντριβάνι) και θα χαρίζει όμορφα τριαντάφυλλα (προσφορά της εταιρίας «Θερμοκήπια Συκεώνας» – Δ. Στρογγύλης & ΣΙΑ Ο.Ε.) σε όσους μας χαρίζουν ένα βιβλίο, για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών της πόλης μας.

Καλούμε μικρούς και μεγάλους ν’ ανταποκριθούν σ’ αυτήν την ωραία πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας και του Δ.Ο.Π.Α.Κ., να μας χαρίσουν ένα αγαπημένο βιβλίο τους, από την προσωπική τους συλλογή ή αγοράζοντάς το από κάποιο βιβλιοπωλείο και να κάνουμε την πόλη μας, τη Βαρκελώνη της Ελλάδας!!!

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση – διάλεξη για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας
Επόμενο άρθρο Ημερίδα από τον Σύνδεσμο Εργοληπτών Καρδίτσας