Ειδήσεις

Χιονοπτώσεις και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού


Σε ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό με τσουχτερό κρύο και έντονη υγρασία ξύπνησαν την Τρίτη οι Καρδιτσιώτες καθώς η ραγδαία επιδείνωση του καιρού που περίμεναν οι μετεωρολόγοι αποτελεί πλέον πραγματικότητα.

Από νωρίς η πτώση της θερμοκρασίας ήταν αισθητή σε όλο το Νομό και όσο περνούσε η ημέρα τα πράγματα γίνονταν όλο και δυσκολότερα. Η βροχή που υπήρχε από το πρωί έδινε την εντύπωση ότι γρήγορα θα εξελιχθεί σε χιονόνερο.

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με αποτέλεσμα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του κρατικού μηχανισμού να βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

 

Ο καιρός την Τετάρτη

Πιο αναλυτικά, για την Τετάρτη προβλέπονται τα εξής

  1. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν:

α. Σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης , Θεσσαλίας και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα).

β. Σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

  1. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί.
  2. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.
  3. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη (1-12-16) σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα.

Πάντως γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

 

Οι προβλέψεις για την Καρδίτσα

Ειδικότερα για την Καρδίτσα αναμένονται τα εξής :

 

Τετάρτη 30/11

Στις 8.00 το πρωί αναμένεται χιονόπτωση και η θερμοκρασία θα είναι στους 1 βαθμούς Κελσίου. Στις 2.00 το μεσημέρι αναμένεται χιονόνερο που όμως δεν θα διαρκέσει για πολύ. Τη νύχτα ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους – 7 και δεν θα ξεπεράσει τους -2 βαθμούς Κελσίου.

 

Πέμπτη 1/12

Το πρωί της Πέμπτης θα βρει την Καρδίτσα στους – 4 έως 0 βαθμούς Κελσίου. Το μεσημέρι ανεβαίνει και φθάνει στους 6 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη.

 

Παρασκευή 2/12

Την Παρασκευή η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο βελτιωμένη. Το πρωί ο υδράργυρος θα κυμαίνεται από – 3 έως 0 βαθμούς Κελσίου, αλλά το μεσημέρι θα ανέβει αρκετά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ
Επόμενο άρθρο Έγγραφο Γ. Κωτσού για την αποτίμηση των ζημιών από τις πλημμύρες