Ειδήσεις

Χορήγηση στοιχείων αναθέσεων για αντιμετώπιση θεομηνίας


Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καρδίτσας υπέβαλε δια του εκπροσώπου της κ Σβάρνα αίτηση στο Δήμο Καρδίτσας σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων  ύψους  4.500.000 € που επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας.

Πιο αναλυτικά, η αίτηση έχει ως εξής:

«κε Δήμαρχε

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 4.500.000 € για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας. Το ποσό αυτό κατανεμήθηκε 2.450.000 για έργα (7 εργολαβίες των 350.000 €), 1.000.000 € για προμήθειες υλικών και 1.050.000 € για παροχή υπηρεσιών.

Όπως επίσης είναι γνωστό από τις καταγγελίες μας, τις έξι εργολαβίες προσπαθήσατε να τις αναθέσετε σε ημετέρους, χωρίς καμία διαφάνεια συγκαλώντας Οικονομική Επιτροπή δια περιφοράς. Μετά από σφοδρή αντίδρασή μας, του συλλόγου εργοληπτών και της πλειοψηφίας των μελών της Οικονομικής Επιτροπής αναγκαστήκατε παρά την αρχική σας βούληση να καλέσετε το σύλλογο των τοπικών εργοληπτών.

Στη συνέχεια το πάθημα δεν σας έγινε μάθημα. Την 7η εργολαβία επιμείνατε να την αναθέσετε σε ημέτερο καλώντας μόνο τέσσερις εργολήπτες, παρά την εκ νέου αντίδρασή μας.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα ποσά, της προμήθειας υλικών και της παροχής υπηρεσιών και εδώ όλα έγιναν και γίνονται χωρίς διαφάνεια.

Η διάθεση των χρημάτων οφείλει να στοχεύσει σε μέγιστο βαθμό στην ανακούφιση των πληγέντων και όχι σε αλλότριους σκοπούς. Πρέπει να χαρακτηρίζεται από ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Η σύγκληση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων ώστε με διάλογο και συναίνεση να γίνει η διάθεση των χρημάτων – όπως έγινε σε άλλο δήμο του Νομού μας – ήταν ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη των παραπάνω.

Δυστυχώς εσείς επιλέξατε η διάθεση των χρημάτων να γίνει εν κρυπτώ, χωρίς να λάβουν γνώση οι συνδημότες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν ώστε να υπάρξει διαφάνεια, μεγαλύτερη ταχύτητα και μειωμένο κόστος για να τύχουν μεγαλύτερης ανακούφισης οι πληγέντες.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε το ταχύτερο δυνατόν να μας δοθούν πλήρη στοιχεία των αναθέσεων για προμήθειες υλικών και παροχής υπηρεσιών που θα περιλαμβάνουν, επωνυμία επιχείρησης, είδος, ποσότητα, τιμή μονάδος, τελική δαπάνη.

Σας εφιστούμε την προσοχή αυτή τη φορά να ανταποκριθείτε άμεσα ώστε να μην αναγκαστούμε να προσφύγουμε εκ νέου στη δικαιοσύνη για άρνηση παροχής στοιχείων».

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Ορκωμοσιών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κτηνιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Ανοιχτά τα κτηνιατρεία