Χρέη και δικαστικές αποφάσεις κατασχέσεων άφησε ο Βεριλλης στο δήμο


Σχολιάζοντας την συνέντευξη τύπου του κ.Βερίλλη  το γραφείο τύπου του Δήμου Καρδίτσας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

Δεν θα περίμενε  κανείς από τον κ. Βερίλλη να αντιληφθεί ότι  ο Δήμος Καρδίτσας χρειάζεται νέες πρωτοποριακές ιδέες για να ξεφύγει από το τέλμα που ο ίδιος με τις πράξεις του και την ανεπαρκή διοίκησή του οδήγησε το Δήμο.

Έχουμε ήδη ενημερώσει τους συνδημότες μας για τις δυνατότητες που θα αποκτήσει η περιοχή μας από την κατασκευή του αεροδιαδρόμου της Μυρίνης αλλά και από την κατασκευή της πλίθινης αγοράς. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του εγχειρήματος αλλά ας μας επιτραπεί να έχουμε και όραμα.

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ.Βερίλλης  ότι διανύουμε  μια περίοδο, όπου οι Δήμοι δεν παίρνουν ούτε καν τις θεσμοθετημένες χρηματοδοτήσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πληρωμή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων.

Η Δημοτική αρχή προσπαθεί, μέσα σε υπερβολικά δύσκολες συνθήκες, να καταφέρει να διατηρήσει το Δήμο λειτουργικό. Στους 17 μήνες που διοικούμε έχουμε καταφέρει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία του Δήμου, να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, αλλά ταυτόχρονα να διεκδικούμε μέσα στα πλαίσια της αντοχής των οικονομικών του Δήμου  μας, χωρίς να επιβαρύνουμε τους Δημότες μας με Δάνεια, όπως έκανε ο κ.Βερίλλης. Προφανώς, δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε τη γνώση και την όρεξη να βελτιώσουμε τις όποιες παραλείψεις .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην θητεία του ο κ.Βερίλλης εισέπραττε κανονικά τους αυξημένους οικονομικά θεσμοθετημένους πόρους.

Η μηνιαία επιχορήγηση των ΚΑΠ ήταν 850.000 ευρώ μόνο για το Δήμο  Καρδίτσας  ενώ σήμερα για όλο τον Καλλικρατικό Δήμο (5 Δήμοι μαζί ) είναι περίπου 800.000 ευρώ.

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολη είναι η οικονομική κατάσταση που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Ενδεικτικά ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει περιέλθει στο Δήμο η κρατική επιχορήγηση του μηνός Ιουνίου  που αφορά  την μισθοδοσία των υπαλλήλων. Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση για την εκτέλεση έργων δεν έχει εισρεύσει στο Δήμο ούτε ένα ευρώ για το έτος 2012.

Θα έπρεπε ο κ.Βερίλλης να είναι πιο προσεκτικός στην κριτική του, γιατί θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι βρίσκεται ακόμη νοερά  στην εποχή που ήταν σύμβουλος του Παπανδρέου και δεν έχει αντιληφθεί  τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Στην διάρκεια της θητείας του ο κ.Βερίλλης εισέπραξε από θεσμοθετημένους πόρους για μισθοδοσία υπαλλήλων, αλλά και για εκτέλεση έργων 120 εκ ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά θα πρέπει προσθέσουμε και τα 25εκ ευρώ του Δανείου που πήρε ο κ. Βερίλλης χωρίς μάλιστα να πληρώσει ούτε μια δόση στην διάρκεια της θητείας του.

Στην περίοδο του κ. Βερίλλη 2007-2010 επικρατούσε άριστο  οικονομικό περιβάλλον, αφού είχε  150 εκ ευρώ από θεσμοθετημένους πόρους  να διαχειρισθεί .

Κατάφερε όμως στην διάρκεια της  θητείας του να  ανεβάσει  το χρέος του Δήμου στα 55 εκ ευρώ, να  κατατάξει το Δήμο στους 10 πιο χρεωμένους Δήμους της Χώρας, να αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους, να μην ολοκληρώσει κανένα έργο, να χρωστά σε όλους τους προμηθευτές και εργολάβους, με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε στον κ. Βερίλλη ότι είναι καλοί οι παραλληλισμοί με τους άλλους Δήμους, αλλά οι άλλοι Δήμαρχοι άφησαν  ταμείο στις αρχές του 2011, όταν παρέδωσαν  ενώ ο κ.Βερίλλης παρέδωσε μόνο χρέη και αποφάσεις δικαστηρίων για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Δήμου.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αθόρυβα για να βελτιώσουμε την κατάσταση στο Καλλικρατικό Δήμο Καρδίτσας .

Σε αυτή την προσπάθεια δεχόμαστε ευχάριστα την καλόπιστη κριτική αλλά σε καμιά περίπτωση την  ισοπέδωση των πάντων και μάλιστα από αυτούς που θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και όχι κατήγοροι. Εξάλλου οι  συνδημότες μας γνωρίζουν πολύ καλά τα έργα και τις ημέρες  κ. Βερίλλη.

Κλείνοντας θεωρούμε τουλάχιστον άνανδρη την πράξη του κ. Βερίλλη να δώσει συνέντευξη τύπου γεμάτη ανακρίβειες, ανεύθυνες υπερβολές, και ψεύδη  για την πορεία της Δημοτικής αρχής την στιγμή που γνωρίζει ότι ο Δήμαρχος  βρίσκεται  σε αποστολή του Δήμου στην Ιταλία χωρίς μάλιστα καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο,  κατόπιν μάλιστα ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 

 

Γραφείο τύπου Δήμου  Καρδίτ

Προηγούμενο άρθρο Αναπλάσεις σε Μακρυχώρι και Μυρίνη μέσω Leader διεκδικεί ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέος Πρόεδρος της ΕΑΣΚ ο Βας. Γιαννάκος