Ειδήσεις

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από το Caceres της Ισπανίας στο Καλλίθηρο


Ένα ταξίδι μέσω του Διαδικτύου έως την πόλη Caceres της Ισπανίας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Καλλίθηρου (Σέκλιζας)!

Μέσω skype οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Καλλίθηρου, συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ισπανίας. Τραγούδησαν κάλαντα ο καθένας στη γλώσσα του και συνομίλησαν στην Αγγλική γλώσσα για τα έθιμα της χώρας τους! Ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία στην οποία τα παιδιά διαπίστωσαν τις ομοιότητες των δύο λαών, νιώθοντας στην πράξη ότι αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους είναι τελικά πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν! Οι μαθητές του Καλλίθηρου με Χριστουγεννιάτικη διάθεση και αμφίεση, οι Ισπανοί μαθητές επίσης με Χριστουγεννιάτικη διάθεση, με…αγροτική όμως αμφίεση, αφού η ημέρα της διαδικτυακής συνάντησης συν έπεσε με την ημέρα φροντίδας του λαχανόκηπου του Σχολείου!

Πριν τη διαδικτυακή συνάντηση προηγήθηκε εργαστήρι χριστουγεννιάτικης κάρτας στα πλαίσια των μαθημάτων των εικαστικών και των Αγγλικών, όπου οι μαθητές του Καλλίθηρου κατασκεύασαν ευχετήριες κάρτες που έστειλαν μέσω ταχυδρομείου στους Ισπανούς φίλους τους.

Οι Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθήρου θα ολοκληρωθούν με τη σχολική γιορτή του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου. Η γιορτή περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα απ’ όλο τον κόσμο που θα ερμηνεύσει η χορωδία του Σχολείου, και θεατρικά δρώμενα με στολές που είναι δημιουργίες των ίδιων των μαθητών και κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της θεατρικής αγωγής!

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Καλλιθήρου σας εύχονται από καρδιάς «Καλά Χριστούγεννα»!

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Υπέρ Μαραθώνιος Ορεινού τρεξίματος στο Πήλιο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις
Επόμενο άρθρο Διάλεξη για τη Νομοθεσία και έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος