Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά της Ματαράγκας


Μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση πρόσφερε στα παιδιά της Ματαράγκας ο Δήμος Άρνης. Συγκεκριμένα, η ομάδα «Παιζω-δρώ-μυω», οργάνωσε στις 28-12-08 θεατρικό παιχνίδι στο Δημοτικό Σχολείο Ματαράγκας, παρουσία του δημάρχου κ. Μπάμπη Παπαμαργαρίτη. Το σκηνικό συμπλήρωσε με μοναδικό τρόπο το χιόνι που έπεφτε ασταμάτητα.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν δανεισμένο από το Ελληνικό Δωδεκαήμερο, και με βάση ένα λαϊκό παραμύθι στήθηκε επίκαιρο θεατρικό δρώμενο, στο οποίο πρωταγωνίστησαν τα παιδιά. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και υπό την καθοδήγηση των εμψυχωτών, είχαν την ευκαιρία να παίξουν ρόλους και να αναπαραστήσουν με την φαντασία τους τον κόσμο των λαϊκών μύθων.

Συγκεκριμένα αποδόθηκε επίκαιρο λαϊκό παραμύθι με καλικάντζαρους, με δραματοποιημένη μορφή που συντόνισαν οι εμψυχωτές. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στα δρώμενα, αυτοσχεδίασαν, δημιούργησαν ένα δικό τους μύθο για τον Άγιο-Βασίλη που αρρώστησε παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Η εκδήλωση τελείωσε με δημιουργίες των παιδιών, μέσα από τις οποίες εκφράστηκαν και με εικαστικό τρόπο απέδωσαν τις παραστάσεις που προσέλαβαν, δημιουργώντας όμορφες ζωγραφιές και κατασκευές. Τα παιδιά που παραβρέθηκαν ψυχαγωγήθηκαν και χάρηκαν την εκδήλωση, αν και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψε την μαζική συμμετοχή των μαθητών.

Προηγούμενο άρθρο Xοροί φορέων Γεωργικού & Φράγκου του Δ. Μητρόπολης
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία λειτουργεί στο Καλλίθηρο το κέντρο νεολαίας Δ. Ιτάμου