Χριστουγεννιάτικη συναυλία με σολίστ της Όπερας Βελιγραδίου


Μια εντυπωσιακή Χριστουγεννιάτικη συναυλία επιφυλάσσει το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, 2008 δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στις 11.30 πμ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας με σημαντικές μετακλήσεις από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν  οι διακεκριμένες σολίστ της Όπερας του Βελιγραδίου Anna Cvetcovic(σοπράνο), και Dragona Popovic(μετζοσοπράνο) σε γνωστές άριες από κορυφαίες δημιουργούς όπως G.Buononcini, G. Paisiello, A. VivaldiW.A. Mozart, G. Rossini, V. Bellini, Ραχμάνινωφ, G. Bizet και J. Offenbach και άλλων.

 Στο πιάνο θα συνοδεύει  η Dobrila Vujic καθώς και ο παλιός φίλος του Φεστιβάλ, συνθέτης ,πιανίστας και μαέστρος ο Alecsander Vujic.

 Το πρόγραμμα της  συναυλίας  θα ανοίξει η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας Κων/νου Ευθυμιάδη που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους.

Αποτελεί παράδοση για χρόνια η οικογένεια Ευθυμιάδη να δίνει το μουσικό παρόν στα  Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα για πολλές δεκαετίες.

         Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Ιταλό συνθέτη Όπερας GIACOMO PUCCINI (1858-1924) για τα 150 χρόνια από την γέννηση του, στoν Olivier Messiaen (1908-1992) για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη και στον Έλληνα ερευνητή της πατρώας μας μουσικής ΣΙΜΩΝΑ ΚΑΡΑ για τα 10 χρόνια από το θάνατο του.

   Αυτή είναι η τέταρτη εκδήλωση του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και αναμένονται αρκετές ακόμη.

Το Φεστιβάλ γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος , του Δήμου Καρδίτσας , της Νομαρχίας Καρδίτσας, την ΤΕΔΚ Καρδίτσας  και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί κορυφαία εκδήλωση του Νομού και μια από τις σημαντικότερες του είδους στην Ελλάδα.

Το μοναδικό στο Νομό που έχει ως κύριο αντικείμενο την Κλασική Μουσική, πρότυπο επαρχιακού θεσμού με διεθνή ακτινοβολία.

Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Προηγούμενο άρθρο H Πόλη των Σοφάδων & τα δημοτικά διαμερίσματα
Επόμενο άρθρο Μοιράστηκαν δέματα αγάπης