Ειδήσεις

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου


Η Γέννηση του Θεανθρώπου συμβολίζει τη μεγάλη αλήθεια της ζωής. Γεγονός μέγα, η ενσάρκωση του Υιού του Θεού, που πλημμύρισε με φως ανέσπερο όλη την Οικουμένη.

Χριστούγεννα είναι αγάπη, χαρά, ελπίδα. Είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και ένα ζεστό χαμόγελο.

Χριστούγεννα είναι αισιοδοξία, ανθρωπιά και ειρήνη. Είναι κάλαντα ντυμένα με παιδικές φωνές, είναι λαμπιόνια και στολίδια, είναι ένα πιάτο ζεστό φαγητό στο συνάνθρωπο.

Χριστούγεννα είναι πίστη, αλληλεγγύη και ομόνοια. Είναι χαρμόσυνες καμπάνες και ευχές και δώρα.

Φέτος όμως τα Χριστούγεννα δεν θα είναι έτσι ακριβώς. Θα τα γιορτάσουμε σε μέρες δύσκολες και περίεργες λόγω της πανδημίας του COVID-19. Ενός ύπουλου εχθρού, που μας ανάγκασε να λάβουμε εξαιρετικά δύσκολα και επώδυνα μέτρα, με συνέπειες στην οικονομικοκοινωνική ζωή. Μέτρα απαραίτητα όμως για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Είναι σίγουρα δυσάρεστο, να μη μπορούμε να γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα, παρέα με συγγενείς και φίλους, κάνοντας χριστουγεννιάτικα ταξίδια ή διασκεδάζοντας σε καθιερωμένες συγκεντρώσεις. Πρέπει όμως να δείξουμε υπευθυνότητα, για να μπορούμε να χαιρόμαστε σε λίγο καιρό, όσα στερούμαστε τώρα.

Τούτες τις Άγιες Μέρες ας βάλουμε στην ψυχή μας το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων, αυτό που ξεχειλίζει από αγάπη και εσωτερική δύναμη. Ας κάνουμε μια καινούρια αρχή για μια καλύτερη κοινωνική και πνευματική ζωή.

Ας γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα εφαλτήριο δημιουργίας και εξέλιξης σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο με υγεία, ευτυχία και ειρήνη.

Εύχομαι το φως των Χριστουγέννων να γίνει φως στο δρόμο όλων μας για δύναμη και δημιουργία.

Φέτος ας μην ανοίξουμε τα σπίτια μας, ας ανοίξουμε τις καρδιές μας.

Εξάλλου η αγάπη μοιράζεται και από μακριά.

Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα.

 

Προηγούμενο άρθρο Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Λειτουργία Κτηνιατρικών Γραφείων στις 27/12/2020