Χριστούγεννα στη Λίμνη Πλαστήρα


  Στους δημοφιλέστερους προορισμούς για χειμερινές διακοπές, αλλά και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παραμένει η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα. Ήδη τα περισσότερα καταλύματα της περιοχής έχουν βρει τους «κατόχους» τους εδώ και καιρό, αφού πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να περάσουν «λευκά Χριστούγεννα», ενώ τα δωμάτια που παραμένουν «ανοιχτά» αναμένεται να γεμίσουν εντός της εβδομάδος. Χριστούγεννα λοιπόν στη Λίμνη Πλαστήρα για πολλούς λόγους. Το ρομαντικό χιονισμένο τοπίο και τα παγωμένα νερά είναι μόνο ένας από αυτούς. Οι αμέτρητες χειμερινές δραστηριότητες, ένας ακόμα. Τα πανέμορφα ξενοδοχεία περιμετρικά της λίμνης… το κερασάκι στην τούρτα.

Ο κ. Βασιλάκος

«Ο ρυθμός που γίνονται οι κρατήσεις είναι έντονος και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι και τις αρχές της εβδομάδος (για όσους επιχειρηματίες έχουν ακόμη «ανοιχτά» δωμάτια), αφού όσοι οικογενειάρχες πρόκειται να προγραμματίσουν τις διακοπές τους δεν θα το αφήσουν στην τύχη ή για την τελευταία στιγμή», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων στη Λίμνη Πλαστήρα κ. Γιάννης Βασιλάκος. Τόνισε δε ότι ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες φάνηκαν διστακτικοί να κανονίσουν διακοπές εκτός σπιτιού δεν ήταν η νέα γρίπη αλλά η οικονομική κρίση. «Εκτιμούμε ότι η γρίπη δεν αποτέλεσε εμπόδιο για όσους ήθελαν να προγραμματίσουν τα Χριστούγεννά τους σε μια περιοχή της Ελλάδας. Αντίθετα, τα σφικτά οικονομικά της οικογένειας ήταν η αιτία που οι ταξιδιώτες σκέφτηκαν όχι μία αλλά περισσότερες φορές το ενδεχόμενο να περάσουν τις γιορτές σε κάποιο ξενοδοχείο» σημείωσε ο ίδιος.

Ανησυχία για το μετά

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού πάντως στο σύνολό τους εκφράζουν την ανησυχία ότι μετά το πέρας των γιορτών οι κρατήσεις θα πέσουν και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα περιοριστούν σε διήμερα και αργίες. «Αυτές τις 15 μέρες πιστεύω ότι οι περισσότερες περιοχές θα πάνε καλά. Μετά όμως τι γίνεται;», επισημαίνουν.

Προηγούμενο άρθρο Επί ποδός η Τροχαία Καρδίτσας για την εορταστική περίοδο
Επόμενο άρθρο ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ