Χριστούγεννα στον κόσμο – Από τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.


Στα πλαίσια της δράσης του Future Library «Φτου και βγαίνω, στη βιβλιοθήκη μου πηγαίνω», μιας ιδέας που ξεκίνησε από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χριστούγεννα στον κόσμο».

Μετά από πρόσκληση που μας έγινε, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε και στον Παιδικό Σταθμό του Νοσοκομείου, του Δήμου Καρδίτσας.

Εκεί η προϊσταμένη του παιδικού σταθμού Κυρία  Δώρα Τοματσίδου, μας υποδέχτηκε θερμά και στον πολύ ωραίο χώρο εκδηλώσεων του παιδικού σταθμού, με πολύ απλά λόγια είπαμε στα μικρά παιδιά το πώς γιορτάζεται η πιο αγαπημένη τους γιορτή στις 5 ηπείρους. Τα έθιμα, ο στολισμός των χώρων, το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του κάθε τόπου, ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών.

Τραγουδήσαμε όλοι μαζί Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ διαβάσαμε και το παραμύθι της Ιωάννας Κυρίτση «Η μπουγάδα του Αϊ – Βασίλη».

Στο τέλος φτιάξαμε και χαρίσαμε στα παιδιά από ένα χάρτινο παραδοσιακό καραβάκι, με λαμπερά αστεράκια και μέσα καραμέλες δίνοντας έτσι ένα ιδιαίτερα Ελληνικό χρώμα στην όμορφη εκδήλωσή μας.

Το Σαββατοκύριακο θα γίνουν στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», οι κεντρικές εκδηλώσεις των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με την προβολή της ταινίας «Jouloutarina» το Σάββατο στις 11 το πρωί, όπου μετά το τέλος της ταινίας θα μοιράσουμε γλυκίσματα και ζεστή σοκολάτα στα παιδιά, προσφορά των καφέ «Δύο κούπες», «Gallery» και «Momenti».

Την Κυριακή στις 11 το πρωί, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κύριος Φώτης Αλεξάκος, θα αφηγηθεί στα παιδιά το πολύ ωραίο παραμύθι της Birdie Black «Ένα δώρο για τον καθένα», με τη συνοδεία μουσικού συνόλου από το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας του Δ.Ο.Π.Α.Κ., ενώ στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν όμορφες Χριστουγεννιάτικες Δημιουργίες.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Παυσίλυπο χτυπά η καρδιά των εκδηλώσεων
Επόμενο άρθρο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ για την έρευνα και την καινοτομία στη Θεσσαλία