Χριστούγεννα στο δήμο Παλαμά


 

Μουσική και τραγούδια, χρώματα και φως, σε συνδυασμό με παραδοσιακά έθιμα, συνθέτουν τις εκδηλώσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες του δήμου Παλαμά για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΠΑΠ) και τοπικούς συλλόγους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ, καθορίστηκαν οι εκδηλώσεις και οι μέρες που θα πραγματοποιηθούν. Αναμένεται εντός των ημερών να ανακοινωθεί και το οριστικό πρόγραμμα.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η κεντρική πλατεία του Παλαμά όπου θα στηθεί το δέντρο και η φάτνη. Φυσικά δεν θα περιοριστούν μόνο στην κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά θα υπάρξουν και αποκεντρωμένες εκδηλώσεις. Το έμψυχο δυναμικό του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής του Παλαμά θα συμβάλλουν καθοριστικά χαρίζοντας πλούσια ηχοχρώματα, δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά θα κάνει την πρωτιά, ανοίγοντας τις γιορταστικές εκδηλώσεις την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 5μμ, στο κέντρο «Πευκάκια», για τις φίλες και τα μέλη του συλλόγου, που θα απολαύσουν τον καφέ τους και τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που θα ετοιμάσουν οι ίδιες. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο γνωστός σαξοφωνίστας Αντώνης Ντόντος με τις μελωδίες του.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μμ, θα δοθεί ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά, από την διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγήτρια πανεπιστημίου Σύλβα Σκένδερη.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 6.30μμ, θα αρχίσει στην κεντρική πλατεία Τιτάνων, η μεγάλη εκδήλωση των ημερών, με το επίσημο άναμμα του δέντρου από το δήμαρχο κ. Πατσιαλή, με μουσικές και χορωδιακά τραγούδια από τα τμήματα του ΔΩΠ, και διάφορες εκπλήξεις και «απρόοπτα» για τα παιδιά και τους μεγάλους.

Τη  Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 6μμ στα Καλυβάκια, στις αίθουσα του σχολείου όπου στεγάζεται σήμερα η Εικαστική Σχολή του δήμου Παλαμά, θα διοργανωθεί χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τη ζωγράφο και δασκάλα ζωγραφικής της Σχολής Αλέκα Κουκόσια και τους μαθητές της Σχολής.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 6.30μμ, στην αίθουσα τού «Μουσών Μέλαθρον» θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικών συνόλων του ΔΩΠ. Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής η Φιλαρμονική του δήμου θα περιδιαβεί το κέντρο της πόλης παίζοντας τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια…

Την επομένη των Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου, τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Μάρκο και στην Ιτέα από τοπικούς φορείς, με τη στήριξη του ΔΟΠΑΠΑΠ. Συγκεκριμένα, στην Ιτέα, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος θα αναβιώσει στην πλατεία του χωριού όλα τα έθιμα της «Γουρνοχαράς», ξεκινώντας από τις πρωινές ώρες με το σφάξιμο του γουρουνιού και όλες τις επόμενες διαδικασίες, φτάνοντας τις μεσημεριανές ώρες στο δημόσιο γλέντι με μουσική και φαγοπότι.

Προηγούμενο άρθρο Δρομολόγιο του ΚΤΕΛ συνδέει την Δ.Ε. Σελλάνων με τον Παλαμά
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά - Ψηφίστηκε ο νέος προϋπολογισμός του δήμου Παλαμά για το 2012