Ειδήσεις

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου : Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα


Χρυσούλα Κατσαβριά:“Για εμάς, τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή μας, οι κοινωνικές δαπάνες είναι παραγωγικές.  Γιατί συμβάλλουν όχι μόνο στην αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας αλλά και γιατί στηρίζουν την ίδια την ανθρώπινη ζωή που από μόνη της είναι υπέρτατη αξία. Και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα εφαρμόζοντας ήδη ένα μέρος του Παράλληλου Προγράμματός μας”.

Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας  που παραχώρησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Η κ. Κατσαβριά αναφερόμενη διεξοδικά στα θέματα υγείας, τόνισε:

  1. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Οι κοινωνικές δαπάνες δεν είναι αντιπαραγωγικές. Αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. η οποία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, αξιοποίησε την κρίση και οδήγησε το δημόσιο σύστημα υγείας και την πρόνοια στο γκρεμό και την κοινωνία στην απελπισία.
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή μας, θεωρούμε ότι οι κοινωνικές δαπάνες είναι παραγωγικές γιατί στηρίζουν την κοινωνία, την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.
  3. Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην υγεία μετουσιώνουν σε πράξη τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν τμήμα του Παράλληλου Προγράμματός μας:

Με  την καθιέρωση της καθολικής πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας – ανεξάρτητα από το εάν ο πολίτης είναι ασφαλισμένος ή όχι.

 Με τη θέσπιση κινήτρων για να γίνουν τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. των άγονων περιοχών  ξανά πόλος έλξης για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Με τη διευκόλυνση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού στο χώρο της υγείας γενικά.

Με την επίλυση χρόνιων διαδικαστικών και διοικητικών θεμάτων που ταλαιπωρούσαν το υγειονομικό προσωπικό.

Με την άρση των εμποδίων που απέτρεπαν τους ειδικευόμενους γιατρούς να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα για  αυτά  της επαρχίας ,των άγονων και νησιωτικών περιοχών.

Με την επίλυση των θεμάτων των εφημεριών.

 Με τη σύσταση των Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων των Ασθενών.

  1. Αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά προβλήματα της υγείας:

Με την αύξηση του προϋπολογισμού των δαπανών του 2016 κατά 300 εκατ. €

Με τη σταδιακή πρόσληψη πάνω από 3.200 ατόμων μέσα στο 2016 για την κάλυψη θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Με την αντικατάσταση διοικήσεων στα νοσοκομεία εφαρμόζοντας αξιοκρατικά κριτήρια.

Η κ. Κατσαβριά, αφού έκανε ένα σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα και τις προοπτικές στη Θεσσαλία και την Καρδίτσα ειδικότερα, κατέληξε λέγοντας:

“Δίνουμε χειροπιαστά δείγματα γραφής.

Αποδεικνύουμε στην πράξη τον κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής μας.

Ανοίγουμε το δρόμο για την ανάκτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των πολιτών και ιδιαίτερα των θυμάτων που επλήγησαν βαρύτατα από την κρίση.

Διαμορφώνουμε το πλαίσιο ενός νέου κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου με έμφαση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη”.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προστίθεται το Λαμία-Ξυνιάδα στον Αυτοκινητόδρομο Ε65
Επόμενο άρθρο Διάλογος για την παιδεία : εμπαιγμός