Ειδήσεις

Χρ. Κατσαβριά : Τα αρδευτικά έργα πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης


Στη Θεσσαλία βρέθηκαν τηνΠαρασκευή η Υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Γενικός Γραμματέας του ίδιου Υπουργείου κ. Γιώργος Δέδες, προκειμένου να διαπιστώσουν και  να ιεραρχήσουν τις  ανάγκες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να εξαγγείλουν συγκεκριμένα έργα.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 44.000.000 €, αφορούν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, τις αρδευτικές ανάγκες, την οδοποιΐα και την εκπαίδευση, θα ξεκινήσουν από το Νοέμβριο και θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Το Σάββατο, στην Καρδίτσα, ο κ. Δέδες, συνοδευόμενος απο τους τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σπύρο Λάππα, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα,παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφεριάρχη κ. Β. Τσιάκου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΟΜΕΔΙ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανακοίνωσε:

  • Την αντικατάστασηκεντρικώνδιωρύγωνυπαρχόντωναρδευτικώνδικτύων ΤΑΥΡΩΠΟΥ, προϋπολογισμού 12.500.000 €
  • ΜελέτεςαρδευτικώνδικτύωνΣΜΟΚΟΒΟΥ , προϋπολογισμού 3.500.000 € και
  • Την κατασκευή οδού ΙεράςΜονήςΣπηλιάς -Βραγγιανά (τμήμα Ι.Μ. ΣΠΗΛΙΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΙΑΔΑ,) προϋπολογισμού 3.000.000 €.

            Η κ. Κατσαβριά, εξέφρασε τηνικανοποίησή της καθώς αυτά τα  έργα πνοής,μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, εκφράζουν την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και του αγροτικού κόσμου.  

Σημείωσε ότι επιβάλλεται να προκηρυχτεί η επέκταση του δικτύου άρδευσης  της Λίμνης Σμοκόβου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, σύμφωνα και με πρότερο αίτημα που η ίδια υπέβαλε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύωνκ. Σπίρτζη, αίτημα το οποίο βρήκε σύμφωνο και τον κ. Δέδε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε επίσης, την αναγκαιότητα υλοποίησης και των δεσμεύσεων τόσο του Αναπληρωτή ΥπουργούΠεριβάλλοντος κ. Τσιρώνη όσο και του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου σε Επίκαιρες Ερωτήσεις της στη Βουλή και σχετικά υπομνήματα που αφορούν:

1.Τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων και τη θέσπιση Ενιαίων Κανόνων Τιμολόγησης του αρδευτικού νερού και

2 .Την ενίσχυση των αγροτών,με γρήγορες και απλουστευμένες διαδικασίες,  προκειμένου να αντικαταστήσουν τα υδροβόρα συστήματα άρδευσης με συστήματα  εξοικονόμησης νερού.

Τα παραπάνω ενισχύουν την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Καρδίτσα και τη Θεσσαλία γενικότερα μέσα από τη βιώσιμη και την ορθολογική αξιοποίηση των υδατικών πόρων και συμβάλλουν στην ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής. 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινοτική-Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου: μπείτε στο κλήμα
Επόμενο άρθρο Στην Πορτογαλία το 1ο ΕΠΑΛ Μουζακίου