Χτυπήθηκε η πρώτη μπεκάτσα στην Καρδίτσα


Θηρεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 10-10-2014 η πρώτη μπεκάτσα στο νομό μας. Συγκεκριμένα ο κυνηγός Γιαννάκος Κωνσταντίνος, μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, ήταν ο φετινός τυχερός, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις αναφορές των Ομοσπονδιακών μας Θηροφύλακων.

Η κάρπωση αυτή, που σηματοδοτεί την έναρξη της αποδημίας της βασίλισσας του δάσους και τον ερχομό του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια κυνηγίου με σκύλους φέρμας στα ορεινά του νομού μας, πάνω από τη Φυλακτή. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που προετοίμασαν κατάλληλα το δάσος και τις αναφορές κυνηγών μας για συναντήσεις με μπεκάτσες στο τελευταίο δεκαήμερο, είναι στοιχεία ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για μια πλούσια σε πληθυσμούς αποδημητικών θηραμάτων κυνηγετική χρονιά.
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας θα βραβεύσει τον συνάδελφο κυνηγό Γιαννάκο Κωνσταντίνο, με μια τοπική άδεια θήρας για την επόμενη κυνηγετική περίοδο 2015 -2016, μετά την λήψη της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. για το θέμα.
Υ
πενθυμίζουμε σε όλους τους κυνηγούς, ότι, με βάση την ισχύουσα ετήσια ρυθμιστική θήρας και την ηθική του κυνηγίου , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ και το πρωί και το βράδυ και επισημαίνουμε ότι οι έλεγχοι, για την προστασία του είδους, φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και εντατικοί.

Το Δ.Σ.
Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε η 13η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο φθινοπωρινό τουρνουά ανδρών-γυναικών «Νίκαια 2014» ο ΣΟΑΚ Φωκιανός