Χωρίς αγροτικούς γιατρούς και πάλι η Αργιθέα


Και στην τελευταία προκήρυξη για τους αγροτικούς γιατρούς, που έληξε στις 8-9-2014, κανένας γιατρός δεν ανταποκρίθηκε για να στελεχώσει τα 8 αγροτικά ιατρεία του δήμου Αργιθέας. Ήδη η μόνη ενδιαφερόμενη γιατρός, για τοποθέτηση στο αγροτικό ιατρείο Αργυρίου ήταν η αγροτική γιατρός που στελέχωνε μέχρι τώρα το ιατρείο της Αργιθέας και η οποία πιθανόν θα προσληφθεί σ’ αυτό.

Σε επικοινωνία του Δημάρχου με το Υπουργείο Υγείας, έγινε γνωστό ότι θα γίνει εκ νέου προκήρυξη των θέσεων ιατρών περίπου την 15-10-2014. Με τους ρυθμούς αυτούς είναι προφανές ότι οι κάτοικοι του δήμου Αργιθέας θα μείνουν πάλι χωρίς γιατρούς τον ερχόμενο Χειμώνα.

Η δημοτική αρχή έχει ήδη κοινοποιήσει στο Υπουργείο Υγείας φωτογραφίες των χώρων των περιφερειακών ιατρείων με τους χώρους διαμονής (χωρίς αντάλλαγμα) των αγροτικών γιατρών και έχει δεσμευτεί ότι θα συμβάλλει στην διευκόλυνση των μετακινήσεων των γιατρών.

Θέλουμε να ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε στην στελέχωση των ιατρείων με στρατιωτικούς γιατρούς, πράγμα που θα ζητήσουμε, αν και πάλι  δεν υπάρξει ενδιαφέρον από ιατρούς στην επόμενη προκήρυξη.

Προηγούμενο άρθρο Τμήματα Παραδοσιακών Χορών και Κοσμήματος στα Εργαστήρια Τέχνης
Επόμενο άρθρο Μπ. Παπαδόπουλος: «Κοροϊδεύουν τους αγρότες»