Χωρίς νερό η Κρυοπηγή


Με πολύωρες διακοπές νερού πέρασαν και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο οι Κρυοπηγίτες.

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλανίζει το χωριό – κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – για περισσότερο από μια δεκαετία, προκάλεσε και πάλι την έντονη δυσαρέσκεια μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών που διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει βούληση για αντιμετώπιση του ζητήματος.

Η Κρυοπηγή που υδρεύεται από τέσσερις συνολικά πηγές, διαθέτει ένα πεπαλαιωμένο, πλέον, δίκτυο μεταφοράς νερού, το οποίο, εκτός των ενδεχόμενων διαρροών, ευθύνεται και για την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Κρυοπηγής, η λειψυδρία θα μπορούσε εύκολα να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη συντήρηση του δικτύου και την ανακατασκευή των φρεατίων συγκέντρωσης του νερού στις πηγές.

Όπως διακρίνεται και στις παρακείμενες εικόνες, τα φρεάτια δεν πληρούν κανέναν όρο ασφάλειας και υγιεινής. Οι αρμόδιοι, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των Κρυοπηγιτών, φαίνεται ότι εξακολουθούν να βασίζονται στην αποχώρηση των επισκεπτών του χωριού και στα επικείμενα πρωτοβρόχια, για την “αυτόματη” επίλυση του προβλήματος.

Mouzakinews.gr

Προηγούμενο άρθρο Παρά τις ελλείψεις σε ιατρούς και μέσα η Υφυπ. Υγείας διαπίστωσε υψηλό δείκτη παροχής υγείας στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου πολιτισμού Οξυωτών