Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα των Πανελλαδικών στο Νομό Καρδίτσας


Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν, το πρωί της Δευτέρας, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στο Νομό Καρδίτσας.

Τα θέματα δόθηκαν στις 9.00 με 9.05 και όλοι ήταν κανονικά στις θέσεις τους. Και στα 12 Εξεταστικά Κέντρα που στήθηκαν στο Νομό (10 για τα μαθήματα της Γενικής Παιδείας και 2 για τα μαθήματα της Τεχνικής Εκπ/σης) όλα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Οι φετινοί υποψήφιοι αριθμούν τους 1.040 (αριθμός μικρότερος σε σχέση με πέρυσι). Οι 767 από αυτούς είναι της Γενικής Παιδείας και οι υπόλοιποι 273 της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Το πρωί επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας και ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανίκας προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την ομαλή λειτουργία της όλης διαδικασίας.

Εμείς καταγράψαμε τις δηλώσεις του κ. Καρανίκα ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα ακόλουθα :

«Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Οι επιτηρητές ήταν κανονικά στις θέσεις τους και στην ώρα τους. Ο αριθμός των απόντων ήταν περίπου 15, αριθμός πολύ μικρότερος από πέρυσι. Τα θέματα δόθηκαν πολύ έγκαιρα, στις 9.00 με 9.05. Το θέμα ήταν βατό και αρκετοί μαθητές το είχαν επεξεργαστεί.

Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία και να έχουν το αποτέλεσμα που προσδοκούν».

Βατό και αναμενόμενο, λοιπόν, χαρακτηρίζεται από τους φιλολόγους το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, αναφορικά με την πολιτιστική κληρονομιά, στο οποίο κλήθηκαν να εξεταστούν οι συνολικά 105.000 υποψήφιοι που διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το θέμα βασίζεται σε κείμενο του καθηγητή Αρχαιολογίας, Βασίλη Λαμπρινουδάκη «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης», ενώ ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν μια ομιλία με θέμα «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», όπου θα εξέθεταν τις απόψεις τους σχετικά α) με τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και β) τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά.
Το θέμα χαρακτηρίζεται αναμενόμενο, λόγω και της σημερινής (Δευτέρα)  Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Χρήστος Ντάμπλιας Αναπληρωτής της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τέσσερις προσλήψεις στον Δ.Ο.Π.Α.Π.Α. Παλαμά