Ειδήσεις

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στην Καρδίτσα


Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά σε όλο το Νομό Καρδίτσας. Ο επίσημος αγιασμός για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις 9.00 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο της Καρδίτσας και της Δευτεροβάθμιας μία ώρα αργότερα στο 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας.

agiasmos-1

Και τους δύο αγιασμούς ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος ευχόμενους τόσο στους μαθητές και τους γονείς τους όσο και στους εκπαιδευτικούς να έχουν καλή δύναμη ώστε να ανταπεξέλθουν στο έργο και τις ευθύνες τους.

Από το 10ο Δημοτικό Σχολείο, η Δ/ντρια της Δ/νσης Α//θμιας κ. Έφη Μητσιάδη ανακοίνωσε πως φέτος θα υλοποιηθεί πρόγραμμα σίτισης για όλα τα παιδιά που φοιτούν στους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.

Επίσης, η κ. Μητσιάδη δήλωσε πως το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά σε όλα τα σχολεία του Νομού, από το μακρινότερο σχολείο του κάμπου μέχρι το πιο δυσπρόσιτο χωριό της ορεινής Αργιθέας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με όλα τα βιβλία έτοιμα και με το προσωπικό στα σχολεία. Καταφέραμε με μια ορθολογική χρήση του δυναμικού μας να έχουν όλα τα σχολεία δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικότητας. Ήδη από την Παρασκευή τοποθετήσαμε και τους αναπληρωτές και είναι όλες οι θέσεις καλυμμένες και στην Ειδική αγωγή και στα καλλιτεχνικά. Επίσης όλα τα σχολεία φέτος λειτουργούν ως ολοήμερα».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ευχήθηκε σε όλους καλή νέα σχολική χρονιά υπογραμμίζοντας πως η Περιφερειακή Ενότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, θα είναι πάντα αρωγός σε ό, τι κι αν χρειαστεί για την εκπαίδευση. «Η επένδυση στην παιδεία είναι επένδυση ζωής» σημείωσε ο κ. Τσιάκος.

Τις δικές τους ευχές για καλή σχολική χρονιά έδωσε και ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση τω υποδομών όπως εξάλλου και στην κατεύθυνση του να λειτουργούν όλα τα σχολικά κτίρια με φυσικό αέριο.

 

Η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης

Αγαπητές συναδέλφισσες
Αγαπητοί  συνάδελφοι
Αγαπητοί γονείς
Πολυαγαπημένα μας παιδιά

Η νέα σχολική χρονιά άρχισε σε όλες τις σχολικές μας μονάδες. Η καλοκαιρινή ραστώνη θα δώσει τη θέση της στη δημιουργική προσπάθεια και στην προσφορά όλων μας και ιδίως των εκπαιδευτικών, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ήδη προετοιμάζονται, για να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στις σχολικές αίθουσες, τις γνώσεις, την εμπειρία, τη συνεργασία τους με τους γονείς και τη διοίκηση, ώστε  να ευαισθητοποιηθούν όλοι για την καλύτερη αξιοποίηση των δεξιοτήτων-δυνατοτήτων των μαθητριών και των μαθητών μας και για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος, το οποίο θα είναι ευχάριστο και δημιουργικό συγχρόνως.

Όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει σε όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία μας, από το τελευταίο χωριό του κάμπου μέχρι το μακρινό Αργύρι της ορεινής  Αργιθέας. Το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά μετά από επίπονες προσπάθειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και την αμέριστη βοήθεια των συνεργατών μου στη Διεύθυνση, έγινε ορθολογική χρήση του εκπαιδευτικού μας δυναμικού και όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους, τόσο στα πρωινά όσο και στα ολοήμερα τμήματα, τα οποία από τη φετινή χρονιά λειτουργούν και στις ολιγοθέσιες σχολικές μονάδες, εφόσον οι γονείς το επιθυμούν.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου στη Διεύθυνση θα είμαστε δίπλα σας με καλή διάθεση ,ώστε να ακούσουμε τις απόψεις σας, τους προβληματισμούς σας, για θέματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της  χρονιάς, τις προτάσεις αλλά και την καλοπροαίρετη κριτική σας, η οποία  μας βοηθάει, ώστε να βελτιώσουμε το παραγόμενο έργο και να διαμορφώσουμε τους χαρακτήρες των παιδιών, έτσι ώστε να βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία, να έχουν οράματα, φιλοδοξίες και όνειρα.

Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε τα «πρωτάκια», που έρχονται πρώτη φορά στο  δημοτικό σχολείο και έχουν ανασφάλεια και αγωνία για το νέο τους ξεκίνημα. Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή προσαρμογή.

Όλοι έχουμε κοινό στόχο τη συμμετοχή μας στη διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού συστήματος σύγχρονου, αναβαθμισμένου, ποιοτικού με καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα οδηγούν στη σωστή διαμόρφωση χαρακτήρων με γνώσεις, κριτική σκέψη, καλό ψυχισμό, ελπίδα και αγάπη για τον άνθρωπο και τη δουλειά τους.

Ιδιαίτερα σήμερα, που η χώρα μας  βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα παιδιά προέρχονται  από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, εμείς οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε κοντά τους δείχνοντας το ενδιαφέρον μας και δίνοντας τη στήριξη και την προσοχή που απαιτείται, ώστε να μας εμπιστευθούν και να μας ανταποδώσουν την αγάπη τους στο πολλαπλάσιο.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία ,συνεργασία και δημιουργία!!!

ΕΥΘΥΜΙΑ ΜΗΤΣΙΑΔΗ

 

 

Ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας

Η σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα μας γεμίζει με ελπίδες και προσδοκίες.

Ελπίδες για μια καλύτερη παιδεία, που θα γεμίζει τους μαθητές και εκπαιδευτικούς με τη χαρά της δημιουργίας,  θα καθιστά το σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, θα διαμορφώνει αυριανούς πολίτες με κρίση, βασισμένη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας.

Προσδοκίες για ένα σχολείο που θα φωτίζει χωρίς να καίει, θα οικοδομεί χωρίς να ισοπεδώνει, θα ανοίγει νέους δρόμους χωρίς να φοβίζει. Σχολείο που θα αναδεικνύει τις δεξιότητες των παιδιών μας, που θα είναι έτοιμο να αφουγκρασθεί τις νέες ανάγκες και προκλήσεις, που θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των γονιών.

Εύχομαι από καρδιάς, μια χαρούμενη χρονιά για τους μαθητές μας, έμπνευση στους άξιους εκπαιδευτικούς μας, και δύναμη στους γονείς για την πολύπλευρη στήριξη των παιδιών μας.

Καλή σχολική χρονιά!!!

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Καρδίτσας

Μιχάλης Παπανούσκας

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Ο Αγιασμός για τη νέα χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας