Ειδήσεις

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού


Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε την Τετάρτη νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία του Νομού Καρδίτσας. Το πρωί τελέστηκαν παντού οι καθιερωμένοι αγιασμοί, ενώ για άλλη μια φορά την παράσταση έκλεψαν τα πρωτάκια, οι μαθητές δηλαδή της Α ΄ τάξης Δημοτικού που ξεκινάνε τώρα τη σχολική τους ζωή.

Ο επίσημος αγιασμός για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τελέστηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, φώτιση και δύναμη στους εκπαιδευτικούς και απευθυνόμενος στους μαθητές έδωσε την ευχή όχι μόνο να αποκτήσουν γνώσεις αλλά κυρίως να διαμορφώσουν έναν καλό χαρακτήρα.

Στον επίσημο αγιασμό της Πρωτοβάθμιας, το λόγο πήραν επίσης, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Γιώργος Κωτσός, τονίζοντας πως η χώρα μας επενδύει στην παιδεία, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο οποίος υπογράμμισε πως η κοινωνία έχει ανάγκη από σωστά πρότυπα όπως αυτό το μαχόμενου εκπαιδευτικού, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Έφη Μητσιάδη (η οποία αποχωρεί από τη θέση της προκειμένου να διδάξει στην ελληνική ομογένεια στην Ιταλία), η αναπληρώτρια Διευθύντρια κ. Ευαγγελία Χατζηδημητρίου και η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας κ. Αριστέα Παπαδημητρίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως, όπως επεσήμανε η κ. Μητσιάδη, οι μοναδικές ελλείψεις που υπάρχουν έχουν να κάνουν με ορισμένες θέσεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής που αναμένεται ωστόσο να καλυφθούν σύντομα.

 

Προηγούμενο άρθρο Αρχίζουν οι εκδηλώσεις Τιτάνεια 2019
Επόμενο άρθρο Χαιρετισμός του Γιώργου Αμβροσίου, Προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου