Ειδήσεις

Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας στον Μητροπολίτη


Συναντήθηκε στις 16 Μαϊου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ. η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεο, και επέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα εκφράζοντας την εναντίωση του εμπορικού κόσμου στην ενδεχόμενη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εν όψει της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση με σκοπό την κατάργηση της αργίας των καταστημάτων για 32 Κυριακές του έτους εκφράζουμε εντονότατα και προς πάσα κατεύθυνση τη διαμαρτυρία μας για τους εξής λόγους:

Μέσα στις συνεχείς προσπάθειες αποδόμησης και αποπροσανατολισμού της προσωπικής ζωής συγκαταλέγεται η εδώ και πολύ καιρό τώρα προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Οι «θεσμοί» μέσω των κυβερνώντων προχωρούν άμεσα στην κατάργηση της αργίας για 32 Κυριακές και σε λίγο θα επεκταθεί σε όλες τις Κυριακές τού έτους. Ο ίδιος ο Θεός δημιουργώντας τον κόσμο και τον άνθρωπο έδωσε εντολή για προσευχή, στοχασμό και ανάπαυση κατά την έβδομη μέρα. Συνεπώς, πέρα από υποχρέωση και καθήκον, είναι και ανάγκη για το σύγχρονο άνθρωπο να εκκλησιάζεται και να βρίσκεται κοντά στο Θεό όχι μόνο σε περιόδους ειρήνης και ευημερίας αλλά κυρίως σε καιρούς πνευματικού αδιεξόδου, ψυχικής φθοράς και αλλοτρίωσης, όπως αυτή που διανύουμε τώρα. Ενδεχομένως, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή της ιστορίας της χώρας μας έχουμε τώρα ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα μας στο Θεό και να αναζητήσουμε την καθοδήγησή του για τα ουσιαστικά πράγματα που φέρνουν την ευτυχία στη ζωή ενός ανθρώπου: την πίστη  και την οικογένεια.

Είναι πλέον επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι η ποιότητα των ανθρωπίνων σχέσεων είναι αυτή που καθιστά έναν άνθρωπο πλήρη και ευτυχισμένο. Πώς θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν αυτές οι σχέσεις όταν δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος; Πώς θα συσφιχθούν οι οικογενειακοί, πατριωτικοί και φιλικοί δεσμοί όταν οι έμποροι – επιχειρηματίες και, εν συνεχεία, οι υπόλοιποι επαγγελματίες και εργαζόμενοι θα έχουν  εξαντληθεί σωματικά αλλά και ψυχολογικά αφού η μία (1) επιπλέον ημέρα εργασίας την εβδομάδα δεν θα ωφελήσει αλλά αντίθετα θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό τους; Έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι πρόβλημα για τους καταναλωτές δεν είναι ο χρόνος αλλά η έλλειψη χρημάτων.

Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην αποδόμηση και στον αποπροσανατολισμό της ζωής της κοινωνίας, στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων, στο κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην επικράτηση μόνο των μεγάλων εμπορικών κέντρων και στη διάλυση της ιεράς οικογενειακής συνοχής και ευτυχίας.

 

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή των δασκάλων στην 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο με θέμα: Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες