Ψώνισαν τα απολύτως απαραίτητα


 Έντονος είναι ο προβληματισμός στις τάξεις των παραγωγών και των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς της Καρδίτσας με την υποτονική κίνηση που παρατηρείται, όχι σε θέμα κόσμου αλλά χρημάτων. Όπως μας είπαν, η οικονομική δυσπραγία που διαπιστώνουν από την πλευρά των καταναλωτών έχει άμεση αντανάκλαση στους ίδιους, που σε συνδυασμό με τα όλο και πιο αυξανόμενα έξοδα τους, τους κάνει να εκφράζουν μεγάλες ανησυχίες για το μέλλον. Οι τιμές όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι παραγωγοί είναι προσιτές και λογικές σε σχέση με τα δικά τους έξοδα, ωστόσο οι καταναλωτές έχουν αντίθετη άποψη. Η οικονομική στενότητα των καταναλωτών λοιπόν, τους αποτρέπει να κάνουν «περιττές» κατά την κρίση τους, αγορές, εκτός από τα απολύτως απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Σε μια βόλτα στη λαϊκή αγορά της Καρδίτσας, καταγράψαμε τις παρακάτω τιμές: τα χόρτα, αντίδια, ραδίκια έχουν από 1,5-2 ευρώ το κιλό, το σπανάκι 1,5 ευρώ, τα μαρούλια (άλλος με το ματσάκι άλλος με το κιλό) από 1-2 ευρώ, το λάχανο από 0,80 λεπτά έως 1 ευρώ, τα μανταρίνια-πορτοκάλια 1 έως 1,50 ευρώ, κάστανα ποικίλουν οι τιμές αναλόγως ποιότητας και περιοχής, από 2 έως 4,5 ευρώ. Πιο πάνω είναι οι τιμές σε ντομάτες με 2-2,5 ευρώ, αγγουράκια με 1 ευρώ και είδη εκτός εποχής που καλό είναι να μην προτιμώνται κιόλας, όταν έχουμε μεγάλη επιλογή για φρέσκα εποχής.

Προηγούμενο άρθρο Θύμα των περικοπών και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται σήμερα στην κ. πλατεία οι εορταστικές εκδηλώσεις με την συναυλία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας