Ωραίες και πρωτότυπες δράσεις στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας


Συνεχίστηκε και την Τρίτη στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”,

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου», τα παιδιά άκουσαν από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης εκπαιδευτικό Ντίνα Βλαχούτα το πολύ όμορφο και συγκινητικό παραμύθι του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το Ασχημόπαπο», μίλησαν για την ομορφιά από την εποχή της Αυτοκράτειρας Θεοδώρας έως και σήμερα κι έφτιαξαν και τη σχετική χρονογραμμή με τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες σχετικά με την ομορφιά στην πορεία των αιώνων.

Στη συνέχεια η εθελόντρια – Θεατρολόγος μας Χριστίνα Βήτα, έπαιξε με τα παιδιά, κάτω από τη σκιά των δέντρων, θεατρικό παιχνίδι με θέμα, τι άλλο; Την ομορφιά!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» οι εθελόντριες – εκπαιδευτικοί Έφη Τσιάκα και Δανάη Παπαποστόλου, διάβασαν στα παιδιά το βιβλίο του Μωρίς Σεντάκ, «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα» και στη συνέχεια τα παιδιά έφτιαξαν το εαυτό τους, με την αστείρευτη φαντασία τους, άγριο τέρας!!! Όμως δε σταμάτησαν εκεί, αλλά έφτιαξαν και τον κόσμο που κατοικούν τ’ άγρια τέρατα και στο τέλος φωτογραφήθηκαν με τις δημιουργίες τους, παριστάνοντας και τ’ άγρια τέρατα!!!

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» ο Βιβλιοθηκονόμος Θανάσης Κουρόγλου με τη βοήθεια των εθελοντριών – εκπαιδευτικών Αριστέας Μπαλακώστα και Λεμονιάς Παρδάλη, μοίρασαν στα παιδιά από μία αρχή κι ένα τέλος και τα πολύ ωραία ζάρια του Rory (Rory’sCubes) και με βάση αυτά, τα παιδιά έγραψαν τις δικές τους μοναδικές και απίστευτες ιστορίες, τις οποίες στο τέλος διάβασαν και επέλεξαν άτυπα τις τρεις πιο διασκεδαστικές κι ωραίες. Οι πιο μικροί ήταν οι εικονογράφοι των ιστοριών και δεν τα πήγαν καθόλου μα καθόλου άσχημα!!!

Να ευχαριστήσουμε όμως και τους χορηγούς μας, που μας έδωσαν τα υλικά για να πραγματοποιούμε τις δράσεις μας και είναι: Βιβλιοπωλείο «Βασιλάκος», Πλεκτά «Βέρα», ΙΚΕΑ Θεσσαλίας και ALFANETA.E. Συστήματα Πληροφορικής, καφέ «Gallery» και καφέ «2 Κούπες» στην Πλατεία «Δημ. Γιολδάση».

 

Σήμερα Τετάρτη οι δράσεις συνεχίζονται σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες με το παρακάτω πρόγραμμα:

Η μέρα του κρύου και του ζεστού

Το παιχνίδι του κρύου και του ζεστού ή του χάνω και του βρίσκω: Χωριζόμαστε σε δυο ομάδες και κρύβουμε ένα μικρούλι πραγματάκι στη βιβλιοθήκη και ψάχνουμε να το βρούμε. Όταν κάποιος πλησιάζει την κρυψώνα είναι ζεστό κι όταν απομακρύνεται είναι κρύο.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος “Αρτεσιανού”

 

Ζώα της μέρας και της νύχτας

Μαθαίνουμε κυρίως για τα νυκτόβια ζώα μέσα από ένα παιχνίδι memory που παίζουμε με τα παιδιά

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Αγγελική Βαρελλά” πλατείας “Δημ. Γιολδάση”

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Πρακτική σε ΔΟΥ και Κτηματική Υπηρεσία για τους αποφοίτους του ΙΕΚ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η ΔΕΔΔΗΕ καθυστερεί τον αγροτικό εξηλεκτρισμό στη Δ.Ε. Κάμπου