Ειδήσεις

Ως πότε; – Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη (Συγγραφέα – Ερευνητή)


Με φόντο θολωμένο στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, όταν η μοιραία Πόρσε οδήγησε στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους και βύθισε στο πένθος τρεις οικογένειες και ένα ολόκληρο έθνος, άλλος χαρακτηρισμός από το «ως πότε»..; δεν χωράει. Έφταιγε το ολισθηρό οδόστρωμα είπανε μερικοί, ενώ κάποιοι άλλοι ειδικοί είπανε πως τα ελαστικά (κατασκευής του 2006) ήταν ληγμένα και συνεπώς φθαρμένα! Κάποιοι άλλοι αναφέρθηκαν επίσης, στην ιλιγγιώδη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το… «super car», μεταξύ των διακοσίων έως τριακοσίων χιλιομέτρων να φαίνεται πως έτρεχε. Ωστόσο, με όλες τι εκδοχές που έχουν περιγράψει επώνυμοι και μη, πρέπει να σταθούμε και σε μία ύποπτη επισήμανση του όλου συμβάντος.

Για να συμβούν όλα όσα διαδραματίστηκαν, μάλλον προϋπήρχε κάποια εγωιστική αιτία, που έφερε μανία και θυμό στον οδηγό. Προφανώς, με κάποιον άλλο οδηγό αυτοκινήτου συναγωνίστηκε (στη πίστα της ασφάλτου) πάνω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, για να κοντράρουν την υπερηφάνειά τους με τις τελικές ταχύτητες των οχημάτων. Και αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να συσχετιστεί, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες από διοργανώσεις αγώνων ταχύτητας, όταν συμβαίνει κάποιο όχημα να βγει εκτός πορείας.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν επίσης πως, όλα προκλήθηκαν λόγω της υπερθέρμανσης των ελαστικών, τα οποία πέραν της δεκαετίας ήταν και χειμερινά. Ωστόσο και καλοκαιρινά να ήταν, ενδεχομένως να υπήρχε το ίδιο αποτέλεσμα με ταχύτητα 198 χιλιόμετρα την ώρα που είχε αναπτύξει και συγκρούστηκε με το σταθμευμένο.

Σύμφωνα πάντα με του ειδικούς, όλα έγιναν τόσο τρομακτικά γρήγορα, δηλαδή μόλις σε οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου! Πάντως, τα στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή πως ο οδηγός έχασε παντελώς τον έλεγχο, από την πρώτη στιγμή της ολίσθησης με βασικό ένοχο την ταχύτητα. Και διερωτάται κανείς: Ως πότε, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, με τόσο έντονο δημογραφικό πρόβλημα και με πληθυσμό που γερνάει επικίνδυνα, η απώλεια ανθρώπινων ζωών νεαρής ηλικίας θα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο;

Προηγούμενο άρθρο Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας