Όλοι σήμερα στις 11.00 πμ στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας


 Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου στις 11 το πρωί.

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση φορτώνουν νέα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, κόβουν κάθε δικαίωμα στην ζωή σε μας και στα παιδιά μας.

 Δίνεται νέο βαρύ χτύπημα στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων. Μειώνεται ακόμη περισσότερο το εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, αυξάνει το κόστος παραγωγής και διαβίωσης.

Επιβάλλονται νέοι φόροι όπως ΦΠΑ στο 23%, αυξήσεις 20% στα τέλη κυκλοφορίας και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Καρατομούν τις συντάξεις και πετσοκόβουν παραπέρα τα κοινωνικά επιδόματα.

Κόβουν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, συγχωνεύουν ή καταργούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ή τα υποβαθμίζουν, επιβάλλουν νοσήλια που όλο και τα αυξάνουν.

Ιδιωτικοποιούν και ξεπουλούν στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο κερδοφόρες κρατικοσυνεταιριστικές επιχειρήσεις όπως ΔΩΔΩΝΗ, ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ, άλλους δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ.

Τα χαράτσια στους αγρότες μεγαλώνουν την ίδια στιγμή που κατακτήσεις του αγροτικού κινήματος πετιούνται στον «καιάδα».

Με εκβιασμούς η κυβέρνηση απαιτεί να πληρώσουμε υπέρογκα χαράτσια στον ΕΛΓΑ  για την ασφάλιση της παραγωγής μας, ενώ την  ίδια στιγμή είναι καθαρό ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ασφάλιση της παραγωγής μας, και οι όποιες αποζημιώσεις μετατρέπονται σε ψίχουλα ή κόβονται.

Η Κυβέρνηση δεν διασφαλίζει ουσιαστικά ότι κανένας αγρότης δεν πρέπει να πληρώσει για την δήλωση ΟΣΔΕ. Υποκριτικά κατηγορεί τις ΕΑΣ που χαρατσώνουν τους αγρότες χωρίς όμως να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την παραλαβή δωρεάν όλων των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για την έγκαιρη παραλαβή των δηλώσεων ΟΣΔΕ των αγροτών και απαιτούμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει άμεσα τις επιδοτήσεις που πρέπει να πάρουν οι αγρότες που προϋποθέτουν ότι οι δηλώσεις ΟΣΔΕ πρέπει να παραδοθούν χωρίς εμπόδια και χωρίς χαράτσι από τους αγρότες.

Δεν έχουν καταβληθεί μια σειρά αποζημιώσεις από βροχοπτώσεις στο βαμβάκι, χαλαζοπτώσεις σε μια σειρά προϊόντα, επιστροφή του ΦΠΑ σε κάποιες περιοχές, επιστροφή φόρου πετρελαίου.

Δεν πάει άλλο! Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα-λαίλαπα της κυβέρνησης!

Καμιά συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική τους!

Να βάλουμε φραγμό με την κοινή δράση και την συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, να οργανωθεί η πάλη του λαού σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά και χωριό, να βγούμε στους δρόμους ώστε να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Οι θυσίες που μας καλούν να κάνουμε είναι χωρίς αντίκρισμα, δεν έχουμε καμιά ευθύνη για την καπιταλιστική κρίση που ως αποτέλεσμα της έχει το χρέος και τα ελλείμματα, δεν τα αναγνωρίζουμε!

Με το δικό μας μέτωπο των λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στο μέτωπο Κυβέρνησης, ΝΔ, τρόικας, ΔΝΤ, δίνουμε μαχητική απάντηση σήμερα Σάββατο 28 Μάη στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, για να ανακόψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική τους ανοίγοντας τον δρόμο για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του λαού.

Καμιά συναίνεση-καμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Γραμματεία Καρδίτσας της ΠΑΣΥ

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα εκλογών για ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΔΟΕ και το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθρο Νίκος Παππάς: Όχι στην υποβάθμιση του νομού