Ειδήσεις

Όλοι στην Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης


 Οι επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλίας (Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων) σας καλούν σε μαζική συμμετοχή στην Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης, τη Κυριακή 13η του Μάη 2018.

Ο λαός μας να βγεί στο δρόμο, να καταδικάσει μαζικά τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας – Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, η επίθεση στη Συρία και η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός στη περιοχή ενισχύουν τον κίνδυνο για γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη για να διατρανώσουμε τη θέληση μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλοβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

Οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι πολεμικές απειλές, ο εμβολισμός του περιπολικού «ΓΑΥΔΟΣ» από τουρκική ακταιωρό, η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, η αμφισβήτηση των συνόρων και η στρατιωτική παρουσία στην ΑΟΖ της Κύπρου προειδοποιούν για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Η θέση της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή είναι πρόκληση κατά του λαού μας. Οι δυνάμεις αυτές ήταν και είναι παράγοντες αστάθειας και πολέμων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Έχει αποδειχθεί, από τις ευθύνες που έχουν για τη Χούντα το 1967, τη τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και την αναζήτηση διχοτομικής λύσης, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, από τους εκατοντάδες ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Καταδικάζουμε αποφασιστικά κάθε συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση στο εξωτερικό.

Εκκίνηση: 11:00 π.μ. Πλατεία Α.Τ.Α. Λάρισας. Τερματισμός: 1η Στρατιά

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή Κίνησης Πολιτών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο
Επόμενο άρθρο Δ. Ρήτας: Ο Πρίγκιπας Κάρολος και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα