Ειδήσεις

Όλοι στη Συγκέντρωση για το νέο Πανεπιστήμιο


Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση πολιτών το πρωί της Παρασκευής (11.30) στην Πλατεία Δικαστηρίων για το νέο Πανεπιστήμιο, που διοργανώνει  η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας και ο Δήμος Καρδίτσας.

Το σχέδιο του υπουργού παιδείας κ. Γαβρόγλου που δόθηκε προς διαβούλευση σχετικά με τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αδικεί κατάφωρα την Καρδίτσα.

Ζητάμε:

  1. Tην παραμονή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στη Καρδίτσα,και όχι την κατάτμηση και ουσιαστικά τη διάλυση αυτού με τη μεταφορά του επιστημονικού αντικειμένου της Διαιτολογίας στα Τρίκαλα.
  2. Τη δημιουργία Σχολής με έδρα την Καρδίτσα. Η Καρδίτσα είναι ο μοναδικός νομός, από τους πέντε στους οποίους στηρίζει τη λειτουργία του το νέο πανεπιστήμιο, που δεν θα έχει έδρα σχολής. Είναι τελείως ακατανόητο με ποιά κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή. Η μη ύπαρξη έδρας σχολής στην Καρδίτσα είναι ξεκάθαρο ότι θέτει την περιοχή σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων περιοχών.
  3. Την παραμονή του Τμήματος Σχεδιασμού – Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου,και μάλιστα με τη νέα προτεινόμενη από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος ονομασία “Τμήμα Επιστημών & Σχεδιασμού Προϊόντων Ξύλου και Βιοϋλικών”.
  4. Την αυτονόητη διατήρηση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος .
  5. Θεωρούμε σε θετική κατεύθυνση τη δημιουργία του τμήματος Δημόσιας Υγείαςστην περιοχή μας.

Δεν μπορεί η Καρδίτσα να είναι ο φτωχός συγγενής. Διεκδικούμε το αυτονόητο: Να μην βγει χαμένη η περιοχή μας από τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου.

Καλούμε αύριο Παρασκευή στις 11:30 όλες τις συναδέλφισσες, όλους τους συναδέλφους στην πλατεία Δικαστηρίων για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα. Δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς να αδιαφορήσει καθώς τα όσα αποφασίζονται τώρα θα καθορίσουν το μέλλον της περιοχής μας για πολλά χρόνια.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Κώστα Τσιάρα για τα Τμήματα ΤΕΙ της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα για τα ΤΕΙ