Ειδήσεις

Όλοι στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα


Η καραμέλα, που αναμασιέται από την Κυβέρνηση της ΝΔ και τα επιτελεία των αστικών κομμάτων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, για την «επιστροφή στην κανονικότητα» έχει σαν μοναδικό στόχο να «κλείσει τα μάτια» στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, για να μη δουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Για εμάς δεν είναι «κανονικότητα» οι αντεργατικές ανατροπές, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Δεν είναι κανονικότητα η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς, που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό μας και τους λαούς των γειτονικών χωρών. Οι νέες εικόνες με την εισροή χιλιάδων προσφύγων σαν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και η μετατροπή των νησιών και άλλων περιοχών σε αποθήκες ψυχών, δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους. Η άμεση και γρήγορη εξέταση των αιτημάτων τους μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες και η ανεμπόδιστη διέξοδός τους στους τόπους προορισμού τους, πρέπει να αποτελέσει αίτημα και του ταξικού-συνδικαλιστικού κινήματος. Η αναβαθμισμένη συμμετοχή της χώρας μας σε σχέδια, επιχειρήσεις και ασκήσεις, η όλο και βαθύτερη εμπλοκή σε ΝΑΤΟικές «πρόβες πολέμου» και συνολικότερα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέπει τη χώρα μας και το λαό μας, σε «μαγνήτη» στρατιωτικών απειλών. Το ταξικό – συνδικαλιστικό κίνημα ποτέ δεν έκλεισε τα μάτια σε αυτές τις πλευρές.  Γι΄αυτό και συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με άλλους φορείς στις πρωτοβουλίες του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας με αφορμή και τη νέα συμφωνία για τις βάσεις, που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση.

Καλούμε τα μέλη των Σωματείων, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του νομού μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης – ΝΑΤΟ – ΕΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, που παίζουν τις δικές μας ζωές στα «ζάρια», για να εξυπηρετούν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα και ανταγωνισμούς.

 

Κάλεσμα των εμποροϋπαλλήλων, των οικοδόμων και των συνταξιούχων ΙΚΑ

Προηγούμενο άρθρο Νέος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας στη ΛΕ.Φ.Κ.Κ.
Επόμενο άρθρο Χορήγηση υποτροφιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας