Ειδήσεις

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απριλίου


Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ, εργοδοσία έχουν αποφασίσει νέο γύρο επίθεσης, νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να υπηρετήσουν  τα συμφέροντα των μονοπωλίων, πετσοκόβοντας κι άλλο το λαϊκό εισόδημα.

Μέτρα και αντίμετρα φέρνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία. Αυτή είναι η ανάπτυξη για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους,  που επικαλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Αυτή την  ανάπτυξη τη βιώνουμε καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι, όπως οι συνάδελφοι  μας στον Καρυπίδη  που είναι απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παλαμά που έχουν να πληρωθούν τέσσερις μήνες, οι συμβασιούχοι του Δήμου που είναι κι αυτοί απλήρωτοι, στο Μιχαήλ, όπου γίνονται απολύσεις και οι εργαζόμενοι που παραμένουν οδηγούνται στην υπογραφή νέας σύμβασης με μειωμένες αποδοχές υπό την απειλή της απόλυσης .

Αυτή την ανάπτυξη ζουν εκατοντάδες εμποροϋπάλληλοι που δουλεύουν για μερικούς μήνες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ημιαπασχόληση  και μετά πάλι είναι αντιμέτωποι με την ανεργία, όπως  στα MYMARKET, στην PRAKTIKER. Που εργάζονται μέσω δουλεμπορικών γραφείων για μερικές μέρες όπως στην ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ, στις αποθήκες των μεγάλων σούπερ μάρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, LIDL  χωρίς δικαιώματα.

Ανάπτυξη είναι οι αξιολογήσεις και οι εσωτερικοί κανονισμοί όλων των μεγάλων εταιρειών, των σούπερ μάρκετ και των πολυεθνικών του κλάδου που εντατικοποιούν την εργασία, τρομοκρατούν τους συναδέλφους.Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού!

Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και η πλουτοκρατία και ο λαός. Για τους εργαζόμενους ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν.

Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, στην άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και στηρίζει ο Λεβέντης.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας,

με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης

Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

  • Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
  • Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
  • Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  • Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
  • Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
  • Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους βάλουμε εμπόδια. Έχουμε την δύναμη αν πάρουμε  την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, την απόφαση να  αγωνιστούμε αποφασιστικά, μαζικά, συλλογικά με τα κλαδικά μας σωματεία,  με το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σωτήρες, λύσεις μακριά από την οργανωμένη πάλη η οποία βάζει στο στόχαστρο Κυβέρνηση – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος, δήθεν υπερασπιστές της νομιμότητας και των εργαζόμενων προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας μακριά από τα σωματεία,  την οργανωμένη πάλη, ο καθένας μόνος του κρυμμένος στην ανωνυμία του και δείχνοντας εμπιστοσύνη σε σωματεία φαντάσματα, κρυμμένα πίσω από το διαδίκτυο, ή διάφορες συλλογικότητες που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίζουν  τους εργαζόμενους και να διασπούν τον αγώνας τους εξυπηρετώντας μικροσυντεχνιακές σκοπιμότητες.

Τη λογική της ανάθεσης σε άλλους να μας λύσουν τα προβλήματα  την έχουμε δοκιμάσει πολλές φορές και έχουμε πικρή πείρα. Έχει έρθει η ώρα να μπούμε αποφασιστικά στη μάχη, στον αγώνα και να παλέψουμε για τις σύγχρονές ανάγκες μας, τα δικαιώματα μας, ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που στηρίζει και το Εργατικό κέντρο Καρδίτσας, συνομιλεί απευθείας και συμφωνεί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, έχοντας υπογράψει ακόμα και μνημόνια συνεργασίας με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Στο τελευταίο ΔΣ του εργατικού κέντρου Καρδίτσας έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο για την έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, οπού με μελανά χρώματα παρουσιάστηκε η κατάσταση στην αγορά εργασίας με την  κατακόρυφη αύξηση της ημιαπασχόλισης ,των ελαστικών μορφών εργασίας, καθώς και η κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών εισφορών. Η έκθεση όντως αντικατοπτρίζει την  κατάσταση στην αγορά εργασίας, ωστόσο η διοίκηση του εργατικού κέντρου Καρδίτσας τι κάνει, πώς οργανώνει τους εργαζόμενους να αντιδράσουν; Με ημερίδες και απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη; Έχουν στην επιρροή τους πάνω από 50 σωματεία, πόσα από αυτά κάλεσαν να πάρουν απόφαση για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια, πόσα από αυτά κάλεσαν να συμμετέχουν στις απεργίες ή συλλαλητήρια που έγιναν τα τελευταία χρόνια της κρίσης;

Ήρθε η ώρα για όλους τους εργαζόμενους να κάνουμε “ταμείο”, να επιβάλλουμε την δική μας “αξιολόγηση”.

Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για :

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων .
  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα  βρίσκεται στην ανεργία .
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
  • Αύξηση στης συντάξεις ,επαναφορά 13ης , 14ηςσύνταξης

Αυτός ο δρόμος μπορεί να μας δώσει λύσεις, που θα είναι ωφέλιμες για την ζωή μας.

Προσπαθούμε ταυτόχρονα να αναδείξουμε το κρίσιμο ζήτημα της Υγείας με κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 9 το πρωί.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των Συνταξιούχων την Πέμπτη 6 Απρίλη στις 11 το πρωί στο ΠΕΔΥ.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ,

7:30 μμ στην Κεντρική πλατεία

Προετοιμάζουμε νέα γενική απεργιακή απάντηση.

Προηγούμενο άρθρο Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου
Επόμενο άρθρο Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Απρίλη