Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μια αντίφαση – Γράφει η Ασημίνα Σκόνδρα, Υπ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας


Λίγες μέρες έχουν μόλις απομείνει μέχρι την 25η Ιανουαρίου, ημέρα εθνικών εκλογών, και ο προεκλογικός αγώνας βρίσκεται πλέον στο αποκορύφωμα του. Φυσιολογικό είναι, οι προεκλογικοί διαξιφισμοί μεταξύ των υποψηφίων να κυριαρχούν στην καθημερινή επικαιρότητα, την ειδησιογραφία και την ενημέρωση των πολιτών. Αυτό που σίγουρα όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως φυσιολογικό, είναι η σύγχυση, η αμηχανία και οι ανευθυνότητες, που εξαγγέλλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με ερωτήσεις ουσίας, για την πολιτική που σκοπεύουν να ασκήσουν.

Πρόκειται για αληθινό πανικό, που επικρατεί πια στην Κουμουνδούρου, που μάταια προσπαθεί να μαζέψει τους υποψήφιους βουλευτές της, που κάθε μέρα βγαίνουν και λένε, την μία ασυναρτησία μετά την άλλη, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τόσο ο ένας τον άλλον, και όλοι μαζί την ηγεσία τους.

Πότε διακηρύσσουν ότι θα τυπώσουν μόνοι τους, και χωρίς την σύμφωνη γνώμη κανενός, 100 δισ. ευρώ. Πότε διακηρύσσουν, ότι δεν θα πληρώσουν τους τόκους για το χρέος της Χώρας. Πότε διαβεβαιώνουν, ότι δεν θα χρειαστεί οι πολίτες να πληρώσουν τις 2 υπολειπόμενες δόσεις του ΕΝΙΦΑ, που είναι βεβαιωθέντες φόροι του 2014. Πότε απειλούν, ότι δεν θα αποπληρωθούν οι επόμενες δόσεις του χρέους, που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Όταν μάλιστα πιέζονται δημόσια να πάρουν σαφή θέση, κάποιοι δηλώνουν ευθαρσώς: «Στο δίλημμα κωλοτούμπα ή αντίσταση – δηλαδή χρεοκοπία – εμείς επιλέγουμε χρεοκοπία». Όλα τα παραπάνω, τα φωνάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενα τις αποφάσεις των Συνεδρίων τους.

Δεν περνούν όμως, παρά λίγες μόλις ώρες, και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ιδίου κόμματος, βγαίνουν δημοσίως, για να διαψεύσουν τα λεγόμενα των υποψηφίων τους. Ουκ ολίγες φορές, που ακούσαμε από την ηγεσία της Κουμουνδούρου τη φράση: «Αυτό που είπε ο υποψήφιος μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι λάθος. Έκανε λάθος. Βασικά, δεν το εννοούσε ακριβώς έτσι, όπως ακούστηκε.»

Προσπαθούν να τα μαζέψουν, και δεν μπορούν. Η μια αντίφαση μετά την άλλη.  Και βέβαια στο τέλος, διαμαρτύρονται, ότι τάχα στη Νέα Δημοκρατία «κινδυνολογούμε». Ποιούς επιτέλους κοροϊδεύουν; Ποιους πιστεύουν ότι παρασύρουν, όταν όλες οι διακηρύξεις και ανακοινώσεις τους, αναφέρονται ρητά στη στενή σχέση και συμμαχία του κόμματος τους μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της οποίας το μόνο σύνθημα, η μόνη πρωταρχική επιδίωξη είναι να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη και από το Ευρώ;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία o υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας υπ. Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα