Ειδήσεις

Όχι στην τρομοκρατία των μαθητών


Είναι γεγονός πως οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα και στην Καρδίτσα, βρίσκονται σε αναβρασμό,κάνοντας καταλήψεις, πορείες, κινητοποιήσεις, και κάθε μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης, αμφισβητώντας το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο Γαβρογλου. Έναν νόμο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, οδηγεί στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου  μετατρέποντάς το σε εξεταστικό κέντρο διαρκείας   και σε παραπέρα οικονομική αφαίμαξη της οικογένειας. Εμείς θεωρούμε υπεύθυνους και υπόλογους όλους εκείνους που από θέση κυβερνητικής ευθύνης, εφαρμόζοντας αντιλαϊκές οπολιτικές,  μας οδήγησαν και στον τομέα της παιδεία ςστο σημερινή αδιέξοδη  κατάσταση.

Τους αγωνιζόμενους μαθητές προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν («επισκέψεις» σε αστυνομικά τμήματα κ.λ.π). Οι προσπάθειες  τρομοκρατήσης του μαθητικού κινήματος  έπεσαν στο κενό. Τέτοια προσπάθεια γίνεται και σήμερα όπως καταγγέλουν σε ανακοίνωση τους οι μαθητές του 4ου λυκείου Καρδίτσας (αποβολές, νουθεσίες κ.λ.π.).

Καλό θα είναι όσοι σήμερα κουνάν απειλητικά το δάκτυλο στους μαθητές και θα το κουνήσουν πάλι αύριο, επικαλούμενοι «ζημιές» στα κτίρια,  όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά με ελλείψεις σε  βιβλία, όταν οι μειωμένες λειτουργικές δαπάνες οδηγούσαν σε «χρηστή» διαχείριση του καυστήρα θέρμανσης το χειμώνα,σε  ελαχιστοποίηση των αναγκαίων αναλώσιμων, απουσία αντισεισμικού ελέγχου των κτιρίων κ.λ.π. να μας πουν πουν τι ακριβώς έκαναν; Δεν τους είδαμε να διαμαρτύρονται με την ίδια ένταση που σήμερα μιλούν για προστασία της σχολικής περιουσίας!!!

Σαν  φορείς της Καρδίτσας  δεν κάνουμε βήμα πίσω  στον αγώνα μας για την χρηματοδότηση των σχολείων και των σχολικών επιτροπών στο ύψος των πραγματικών αναγκών!

Συμπαρατασσόμαστε με εκείνους τους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές,που διεκδικούν, όπως κι εμείς, ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο, για όλα τα παιδιά, που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει! Που επιδιώκουν να αποσυρθεί εδώ και τώρα η κυβερνητική πρόταση για το λύκειο.

Του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των οικοδόμων, της ΕΟΑΣΚ, των Συνταξιούχων ΙΚΑ, του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και της Ομάδας Γυναικών Σέκλιζας

Προηγούμενο άρθρο Έργα 2,2 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές η Οικολογική Θεσσαλία