Ειδήσεις

Όχι στη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών στην Σχολή Αστυφυλάκων – Διαβεβαίωση Τόσκα


«Αυτήν τη στιγμή δεν αντιμετωπίζεται ως ζήτημα η πιθανή δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας. ….. Όμως εξετάζουμε το θέμα της μεταφοράς της Διεύθυνσης της Αστυνομίας της Καρδίτσας, αν αντιμετωπιστούν και τα νομικά προβλήματα.».

Την συγκεκριμένη διαβεβαίωση έλαβε δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Τόσκα, ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας. Αφορμή στάθηκε η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της σχετικής επίκαιρης ερώτησής του κ. Τσιάρα προς τον υπουργό Εσωτερικών για το μέλλον της Αστυνομικής Σχολής Καρδίτσας και την πιθανή δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μετά από τρεις συνεχείς αναβολές.

Κατά την αρχική τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας τόνισε, πως για το μέλλον της σχολής γεννήθηκε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα με την φημολογία για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στις εγκαταστάσεις της σχολής, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων. Η όποια απόφαση της συγκεκριμένης επιλογής από την Κυβέρνηση για την λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας,  θα έπρεπε να βρίσκεται σε συμφωνία με την τοπική κοινωνία, όταν μάλιστα η τελευταία  έχει δηλώσει με επιχειρήματα την αντίθεσή της και έχει υποδείξει εναλλακτικούς χώρους. Την στιγμή μάλιστα, που η τοπική κοινωνία περιμένει τους νέους σπουδαστές – δόκιμους αστυφύλακες, προκειμένου να λειτουργήσει η σχολή ως τέτοια, κάτι το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει και από τη νέα χρονιά. Ταυτόχρονα υπενθύμισε, πως εκκρεμεί από πλευράς υπουργείου η απάντηση προς την  Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, στο αίτημα από τη δική της πλευρά για μετεγκατάσταση και μεταστέγασή της στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυνομίας Καρδίτσας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτά είναι δυο ζητήματα τα οποία πρέπει να λάβει κανείς πολύ σοβαρά υπ’ όψιν του, αν θέλει να προχωρήσει σε μια απόφαση, που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των πολιτών της Καρδίτσας.

Κατά την επανατοποθέτηση του ο κ. Τσιάρας και αφού έλαβε την διαβεβαίωση του κ. Τόσκα, πως «για πολλούς και διαφόρους λόγους, δεν είμαστε σε φάση προετοιμασίας ή δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον χώρο της Αστυνομικής Σχολής», επισήμανε πως εάν η Κυβέρνηση βρει την οικονομική δυνατότητα να ξαναλειτουργήσουν οι Σχολές Αστυνομίας, προφανώς θα πρέπει να κατατάξει την Σχολή Αστυνομίας Καρδίτσας σε σειρά προτεραιότητας.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Σχόλη Αστυνομίας  έχει όλα εκείνα τα κριτήρια και όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που της δίνουν τη δυνατότητα να είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες Σχολές Αστυνομίας και θα έπρεπε να έχει την τύχη της επαναλειτουργίας, αν βεβαίως αυτό καταστεί δυνατόν. Σε αντίθετη περίπτωση η πιο ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η μετεγκατάσταση εκεί της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κάλεσε μάλιστα το αρμόδιο υπουργείο δημόσιας τάξης να καταβάλει όλες του τις δυνάμεις και να  εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την αντιμετώπιση των νομικών προβλημάτων, ώστε να καταστεί εφικτή η προτεινόμενη λύση, αποσπώντας την θετική δέσμευση του κ. Τόσκα.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν εξετάσεις στο Μουζάκι από την 5η ΥΠΕ
Επόμενο άρθρο Επιτροπή Μπλόκων : Όλοι στο Σάββατο 7 Μάη στην Αθήνα