Όχι στη μεθοδευμένη προσπάθεια σταδιακής κατάργησης των Επιμελητηρίων


«Κύριε Πρόεδρε,

Το  νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη 16/12 και ψηφίζετε σήμερα με την διαδικασία του κατεπείγοντος, σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων όπως ρητά μας διαβεβαίωσε τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης όσο και ο Αναπληρωτής του κατά τη διάρκεια των εργασιών της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ.

Αντίθετα αποδυναμώνει οικονομικά και διοικητικά την αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων υποβαθμίζοντας το ρόλο τους στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρονική περίοδο.

Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των πράξεων αλλά και των λόγων μας καλούμαστε να αντιπαραταχθούμε σήμερα στη μεθοδευμένη προσπάθεια σταδιακής κατάργησης των Επιμελητηρίων η οποία αποτελεί πολιτική επιλογή, κατανοώντας ότι αυτή  δεν θα ελαφρύνει τις πλάτες των επιχειρηματιών από «περιττές συνδρομές», δεν θα προάγει την επιχειρηματικότητα, ούτε  και θα  «φέρει» την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Κύριε Πρόεδρε,

Καλείστε εσείς πρώτος απ’ όλους να προασπίσετε τον Επιμελητηριακό Θεσμό, γνωρίζοντας ότι η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου δεν διασφαλίζει πρώτον το δημόσιο χαρακτήρα των Επιμελητηρίων και δεύτερον τη βιωσιμότητά τους. Οποιαδήποτε συμπαράταξη με τις κυβερνητικές θέσεις όπως αυτές προκύπτουν από το εν λόγω νομοσχέδιο, δεν είναι σύμφωνες με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, τις παρατηρήσεις της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων επί του νομοσχεδίου.

Θεωρούμε ότι στην  ιστορική για τα Επιμελητήρια συγκυρία, πρέπει να αντιτάξουμε το συμφέρον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι από τις μικροκομματικές μας σκοπιμότητες.

Ο Πρόεδρος

ΗΛΙΑΣ ΠΑΥΣ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Το Επιμελητήριο Καρδίτσας στηρίζει τον Τεχνόδρομο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Εορταστική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Καρδίτσας