Ειδήσεις

1η Διεθνής Συνάντηση Erasmus+ του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ219, που υλοποιεί το 5ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η 1η διεθνής συνάντηση εργασίας από 16-18 Οκτωβρίου 2017, στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές από τέσσερις χώρες, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Βουλγαρία. Στη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος αντιπροσωπίες καθηγητών κάθε χώρας, αποτελούμενες από δύο άτομα. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Διευθυντής και η κα Βάγια Τσαντίκου, καθηγήτρια ΠΕ07.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, που έχει τίτλο «WEB2.0 EDUCATIONTECHNOLOGIES», είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με την χρήση σύγχρονων προγραμμάτων λογισμικούμάθησης και την ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή σχολική πρακτική. Το πρόγραμμα, πέρα από την ανάπτυξη και καλλιέργειαβασικών ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, στοχεύει στο να διερευνήσει και να αξιοποιήσει μιαπλειάδα καινοτόμων εργαλείων, τα οποία θαβοηθήσουν τους μαθητές μας στον προσδιορισμό της ατομικής τους πορείας μάθησης. Έτσι θα αναπτύξουν υπολογιστικές δεξιότητες και σκέψη, στοιχεία απαραίτητα για την κριτική έρευνα και επίλυση προβλημάτων.

Τις αντιπροσωπίες υποδέχθηκαν με θέρμη στο Σχολείο «Dr. IlhamiTankutAnadoluLisesi» της Αττάλειας η συντονίστρια του προγράμματος IlkayCekirder, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, ο Διευθυντής, καθηγητές και μαθητές του Σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η ομάδα εργάστηκε πάνω στην προετοιμασία και τον προγραμματισμό των δράσεων υλοποίησης του προγράμματος, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Προϊστάμενο Εκπαίδευσης της Περιφέρειας καθώς και ξενάγηση στην πόλη της Αττάλειας και το εντυπωσιακό της Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το 5ο ΓΕΛ, τα τελευταία έτη, συμμετέχει ενεργά σε καινοτόμα προγράμματα και δράσεις με στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και την αξιοποίηση ευκαιριών συνεργασίας έτσι, ώστε οι μαθητές μας να εμπλουτίζουν τις γνώσεις καιεμπειρίες τους, να καλλιεργούν το ήθος τους και παράλληλα να αποκτούν χρήσιμα για τη ζωή τους εφόδια.

Προηγούμενο άρθρο Πανηγυρίζει το Ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού
Επόμενο άρθρο 4η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων